ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Με αντικαταστάσεις ανεμβολίαστων συνεχίζει δημόσιο σύστημα υγείας τη μάχη για την πανδημία (video)

Άμεσα αντικαθίστανται όσοι εργαζόμενοι στην Υγεία επέλεξαν να μην εμβολιαστούν και βρίσκονται πλέον σε αναστολή εργασίας. Ήδη έχει εκκινήσει η διαδικασία πρόσληψης προσωπικού για την κάλυψη κενών θέσεων -όπου προκύψουν- ενώ παρέχεται η δυνατότητα σε όσους εμβολιαστούν εκπρόθεσμα, να επιστρέψουν στη θέση τους, 14 ημέρες μετά την πρώτη δόση.

Ανοιχτή μέχρι και την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου θα παραμείνει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων επικουρικού προσωπικού του οποίου η πρόσληψη θα έχει τρίμηνη διάρκεια και αφορά νοσηλευτικό

Οι προσλήψεις θα είναι τρίμηνης διάρκειας και απευθύνονται σε νοσηλευτικό, παραϊατρικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό, πλην ιατρών, ανάλογα με πάντα με τις ανάγκες κάθε μονάδας και ανά Υγειονομική Περιφέρεια. παραϊατρικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό, πλην ιατρών, ανάλογα με πάντα με τις ανάγκες κάθε μονάδας και ανά Υγειονομική Περιφέρεια.

Πάντως σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, έχουν εκδοθεί και επιδοθεί ή βρίσκονται στη διαδικασία επίδοσης, περίπου 6.000 πράξεις αναστολής για τους εργαζόμενους μόνο στα νοσοκομεία.  Αντίστοιχες πράξεις εκδίδονται για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και για άλλους φορείς του Υπουργείου Υγείας.

Η κυβέρνηση τονίζει σε όλους τους τόνους ότι δεν είναι δυνατό να υπάρξει καμία απολύτως αναστολή του μέτρου καμία παράταση. Υπέρ της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού σε συγκεκριμένες κατηγορίες τάσσεται και ο ΣΥΡΙΖΑ που διαφωνεί όμως με την «ποινή» της αναστολής και της απόλυσης. Το ΚΚΕ  υπογραμμίζει ότι η πρακτική αυτή θα επιβαρύνει  περισσότερο το ήδη υποστελεχωμένο δημόσιο σύστημα υγείας.

Για σήμερα η ΠΟΕΔΗΝ εξήγγειλε στάση εργασίας από τις 10:00 το πρωί έως τις 3:00 μετά το μεσημέρι και πανελλαδικές συγκεντρώσεις στις 11:00 το πρωί. Η Ομοσπονδία των υγειονομικών κάλεσε τους επαγγελματίες υγείας «έστω και τις τελευταίες ημέρες να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό», ξεκαθαρίζοντας όμως ότι «δεν πρόκειται να επιτρέψει συνάδελφοι να χάσουν τη δουλειά τους.

Για τη νέα σχολική χρονιά  η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ξεκαθάρισε πως δεν θα υπάρξει οριζόντιο κλείσιμο σχολικής μονάδας ή τμήματος σε περίπτωση μεμονωμένου κρούσματος, αλλά μόνο συρροής. Θα ισχύσει νέο υγειονομικό πρωτόκολλο για τη λειτουργία των σχολείων που θα παρουσιαστεί τις επόμενες μέρες .

Εκτός από τα self – test ισχύουν όλα τα μέτρα προστασίας όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους.

Τα self – test για όλους τους μαθητές θα είναι δωρεάν. Όμως το ίδιο δεν ισχύει για τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς οι οποίοι θα πρέπει να κάνουν 2 εργαστηριακά τεστ την εβδομάδα με δικά τους έξοδα.

Με ένα self – test την εβδομάδα στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους και με αυξημένα μέτρα προστασίας άνοιξαν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Οι εκπαιδευτικοί  ζητούν από την πλευρά τους  την αραίωση των σχολικών τμημάτων και η ΟΛΜΕ θα ζητήσει από το υπουργείο παιδείας εργαστηριακά τεστ με δαπάνη του κράτους.

Σταθερά υψηλός παραμένει ο αριθμός των κρουσμάτων  στην γενική επιδημιολογική εικόνα  της χώρας με τους διασωληνωμένους  και τους θανάτους να αυξάνονται. Είναι χαρακτηριστικό ότι εννέα περιοχές είναι στο κόκκινο με το δείκτη θετικότητας να ξεπερνά το όριο επιφυλακής του 4%.

www.ertnews.gr



Το άρθρο Με αντικαταστάσεις ανεμβολίαστων συνεχίζει δημόσιο σύστημα υγείας τη μάχη για την πανδημία (video) εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/featured/me-antikatastaseis-anemvoliaston-synechizei-dimosio-systima-ygeias-ti-machi-gia-tin-pandimia-video/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Με αντικαταστάσεις ανεμβολίαστων συνεχίζει δημόσιο σύστημα υγείας τη μάχη για την πανδημία (video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">