ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Α. Κοντογεώργης: Στη μάχη μεταξύ ζωής και θανάτου δεν χρειάζεται συνδικαλισμός (video)

«Στη μάχη μεταξύ ζωής και θανάτου δεν χωράει συνδικαλισμός και αυτό πρέπει να είναι κατανοητό. Και αν μπορούμε να κατανοήσουμε μια συναδελφική αλληλεγγύη των εργαζομένων, αυτή δεν μπορεί να είναι υπέρτερη της κοινωνικής αλληλεγγύης και του δικαιώματος στη ζωή. Πολλώ δε μάλλον όταν υπάρχει μια ιερή υποχρέωση κάποιων ανθρώπων και αυτοί είναι οι υγειονομικοί», δήλωσε ο Αθανάσιος Κοντογεώργης, γ.γ. Συντονισμού της Κυβέρνησης.

Mιλώντας στην εκπομπή «Από τις Έξι» ο Γενικός Γραμματέας συντονισμού της Κυβέρνησης είπε ότι δεν είναι κατανοητές κάποιες άλλες συνδικαλιστικές αντιδράσεις οι οποίες, όπως είπε, σιγά σιγά θα περιοριστούν. «Σε όποια νοσοκομεία παρατηρηθούν ή υπάρξουν προβλήματα, αυτά λύνονται είτε με την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού που θα προχωρήσει ή με ανακατατάξεις εντός των ίδιων των νοσοκομείων. Μπορεί να αναζητηθούν και λύσεις από τον ιδιωτικό τομέα».

Σχολιάζοντας την ομαδική παραίτηση γιατρών σε ένα νοσοκομείο της Κρήτης, τόνισε ότι είναι εξαιρετικά λυπηρό. «Αν άνθρωποι που είναι μέσα στις ΜΕΘ και έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με το θάνατο και βλέπουν συμπολίτες μας να περνάνε όλα αυτά που περνάνε και φτάνουν στο σημείο να παραιτηθούν, για να μην εμβολιαστούν τότε ίσως καλύτερα για το σύστημα υγείας και για τους ίδιους να αναζητήσουν κάτι άλλο. Υπάρχουν γιατροί. Υπάρχουν άνθρωποι που είναι πιστοί στον όρκο τους».

Τι δήλωσε για τους εκπαιδευτικούς

«Πριν την υποχρεωτικότητα, μεσολαβεί το στάδιο της ενθάρρυνσης στους υγειονομικούς. Βλέπουμε ότι και στους υγειονομικούς αυτό προχώρησε αρκετά παρά τις μεμονωμένες περιπτώσεις που υπάρχουν σε αρκετές περιοχές της χώρας. Όσον αφορά τους εκπαιδευτικούς βρισκόμαστε σε ένα αρκετά καλό σημείο. Πάνω από το 80% έχει εμβολιαστεί, σε αυτό αν προστεθεί και ο αριθμός όσως νόσησαν φτάνει το 90%. Η εκπαιδευτική χρονιά θα ξεκινήσει με ασφάλεια. Σε κάθε περίπτωση θα εξασφαλίσουμε τη δια ζώσης εκπαιδευτική λειτουργία η οποία είναι απαραίτητη και για λόγους όχι μόνο γνωσιακούς αλλά και για λόγους ψυχικής και σωματικής υγείας των παιδιών».

www.ertnews.gr



Το άρθρο Α. Κοντογεώργης: Στη μάχη μεταξύ ζωής και θανάτου δεν χρειάζεται συνδικαλισμός (video) εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/frontpage/a-kontogeorgis-sti-machi-metaxy-zois-kai-thanatoy-den-chreiazetai-syndikalismos-video/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Α. Κοντογεώργης: Στη μάχη μεταξύ ζωής και θανάτου δεν χρειάζεται συνδικαλισμός (video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">