ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ηλ. Κονοφάγος στο Πρώτο: Συγκυριακές οι αυξήσεις στην ενέργεια – Για 8 με 10 μήνες θα ταλαιπωρηθούμε αρκετά (audio)

Οι αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων και της ενέργειας είναι ένα παροδικό φαινόμενο, οφείλονται σε μια «συγκυρία» λόγω της υψηλής ανάπτυξης και της μεγάλης ζήτησης μετά τα περιοριστικά μέτρα της καραντίνας και θα διαρκέσουν περίπου 8 με 10 μήνες, κατά τη διάρκεια των οποίων «θα ταλαιπωρηθούμε αρκετά άσχημα», εκτίμησε ο Ηλίας Κονοφάγος, μέλος της Επιτροπής Ενέργειας της Ακαδημίας Αθηνών, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Στο Πρώτο αλλιώς», με τη Μαρία Γεωργίου και τον Γιώργο Πίκουλα.

Ζήτησε να αξιοποιήσουμε το δικό μας ορυκτό πλούτο, από τη στιγμή που αποφασίστηκε η απολιγνιτοποίηση της χώρας, και να χρησιμοποιήσουμε το φυσικό αέριο για να παράγουμε υδρογόνο για την παραγωγή ενέργειας, που «είναι το μέλλον», όπως είπε, καθώς το «μπλε υδρογόνο» είναι «ό,τι το καθαρότερο για καύσιμα» και αρκετά φθηνότερο σε σχέση με άλλες μορφές ενέργειας.

www.ertnews.gr



Το άρθρο Ηλ. Κονοφάγος στο Πρώτο: Συγκυριακές οι αυξήσεις στην ενέργεια – Για 8 με 10 μήνες θα ταλαιπωρηθούμε αρκετά (audio) εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/dimosio-vima/arthrografia/il-konofagos-sto-proto-sygkyriakes-oi-ayxiseis-stin-energeia-gia-8-me-10-mines-tha-talaiporithoyme-arketa-audio/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ηλ. Κονοφάγος στο Πρώτο: Συγκυριακές οι αυξήσεις στην ενέργεια – Για 8 με 10 μήνες θα ταλαιπωρηθούμε αρκετά (audio) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">