ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Παναθηναϊκός – Φενέρμπαχτσε 91-87: Με Νέντοβιτς και κόσμο στο ΟΑΚΑ είναι αλλιώς

Παναθηναϊκός – Φενέρμπαχτσε 91-87: Με Νέντοβιτς και κόσμο στο ΟΑΚΑ είναι αλλιώς

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε της Φενέρμπαχτσε με 91-87, στο πρώτο του παιχνίδι στο ΟΑΚΑ τη φετινή σεζόν στην Euroleague.

Οι «πράσινοι» κυνηγούσαν συνεχώς στο σκορ τους Τούρκους, ωστόσο, με τον Νεμάνια Νέντοβιτς (20π., 11/11 βολές) να βρίσκει τον καλό του εαυτό στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι «πράσινοι» πέρασαν μπροστά την ύστατη στιγμή και σημείωσαν την πρώτη τους νίκη στη διοργάνωση.

«Πληγή» παραμένει το ποσοστό του «Εξάστερου» στα τρίποντα (6/28, 21.4%), κάτι που θα πρέπει να λάβει υπόψη του ο τεχνικός της ομάδας, Δημήτρης Πρίφτης, για τα επόμενα παιχνίδια.

Το ματς: 

Η Φενέρ πήρε δύο φορές το προβάδισμα από δύο τρίποντα του Χένρι, ωστόσο οι «πράσινοι» με τους Παπαπέτρου και Ουάιτ, προηγήθηκαν με 13-8 στα πρώτα έξι λεπτά της αναμέτρησης. Οι Τούρκοι με τους Ντε Κολό και Βέσελι ανέτρεψαν άμεσα την κατάσταση, ενώ με τρίποντο του Γκούντουριτς βρέθηκαν στο +4, με τον Παναθηναϊκό να «ροκανίζει» ελαφρώς τη διαφορά στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (20-21).

Στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου, η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς βρέθηκε μπροστά με έξι (20-26). Με δύο τρίποντα του Πέρι και ένα του Έβανς, ο Παναθηναϊκός έφερε τη διαφορά στον πόντο, ωστόσο η Φενέρ με τους Μπούκερ και Πολονάρα προηγήθηκε και πάλι με έξι, τρία λεπτά πριν την ανάπαυλα (32-38). Με τον Έβανς και τον Παπαπέτρου στη λήξη του χρόνου, σε ένα «deja vu» του δευτέρου δεκαλέπτου, ο Παναθηναϊκός μείωσε ξανά στον πόντο (45-46).

Με τον Γιαν Βέσελι η Φενέρ βρέθηκε να προηγείται ξανά με έξι, στο πρώτο μισό της τρίτης περιόδου (51-57). Νέντοβιτς και Φλόιντ έφεραν ξανά τους γηπεδούχους σε απόσταση αναπνοής, όμως ο Ντε Κολό διαμόρφωσε τη μεγαλύτερη διαφορά στο παιχνίδι, από τη «γραμμή της φιλανθρωπίας» (56-64). Από εκείνο το σημείο οι «πράσινοι» έτρεξαν ένα σερί 8-0 και ισοφάρισαν, ο Πολονάρα όμως, σκόραρε πίσω από τα 6.75 με πέντε δεύτερα να απομένουν και έφερε ξανά την ομάδα του σε θέση «οδηγού» (64-67).

Με τρίποντο του Πιέρ οι φιλοξενούμενοι πήραν εκ νέου προβάδισμα έξι πόντων, Νέντοβιτς και Μέικον όμως, επανέφεραν τη διαφορά στο καλάθι (75-76). Ο Σέρβος γκαρντ μετά από πολύ ώρα έφερε τον Παναθηναϊκό μπροστά στο σκορ, όμως ο Γιαν Βέσελι με την εμπειρία του, σε δύο παρόμοιες φάσεις, έκανε το 85-82 υπέρ της Φενέρ 1:20 πριν το τέλος. Δύο τεχνικές ποινές ωστόσο (Γκούντουριτς πάνω σε Μέικον και Μπούκερ πάνω σε Νέντοβιτς) από παίκτες της Φενέρ, έδωσαν την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό από τη γραμμή των βολών με δύο δευτερόλεπτα να απομένουν να πάρει το προβάδισμα και εν’ τέλει τη νίκη με 91-87.

Τα δεκάλεπτα: 20-21, 45-46, 64-67, 91-87

Διαιτητές: Μιγκέλ Άνχελ Πέρεθ (Ισπανία), Γκίτις Βίλιους (Λιθουανία), Μίλος Κόλιενσιτς (Μαυροβούνιο)

Παναθηναϊκός (Δημήτρης Πρίφητς): Πέρι 9, Μέικον 13, Παπαγιάννης 2, Μποχωρίδης, Παπαπέτρου 14, Κασελάκης, Ουάιτ 12, Φλόιντ 8, Νέντοβιτς 20, Έβανς 7, Μαντζούκας, Σαντ Ρος 6.

Φενέρμπαχτσε (Σάσα Τζόρτζεβιτς): Μπιρσέν, Χαζέρ, Σαγιόκ, Μαχμούτογλου, Ντε Κολό 16, Χένρι 12, Πιερ 10, Μπαρτέλ, Γκούντουριτς 8, Βέσελι 18, Μπούκερ 14, Πολονάρα 9.

sports.ert.gr.



Το άρθρο Παναθηναϊκός – Φενέρμπαχτσε 91-87: Με Νέντοβιτς και κόσμο στο ΟΑΚΑ είναι αλλιώς εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://sports.ert.gr/eidisis/basket/euroleague/panathinaikos-fenermpachtse-91-87-me-nentovits-kai-kosmo-sto-oaka-einai-allios/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Παναθηναϊκός – Φενέρμπαχτσε 91-87: Με Νέντοβιτς και κόσμο στο ΟΑΚΑ είναι αλλιώς Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">