ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Βρετανία: «Αγορές πανικού» ενόψει Χριστουγέννων λόγω των αναταράξεων στην αλυσίδα ανεφοδιασμών

H κρίση στον ανεφοδιασμό προϊόντων συνεχίζεται με τους καταναλωτές να προβαίνουν σε «αγορές πανικού» για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι αλλά και σε αγορές παιχνιδιών για τα παιδιά τους. Το λιμάνι του Φελιξστοου στο Σαφολκ – το πιο πολυσύχναστο λιμάνι στην Ανατολική Αγγλία – βρίσκεται υπό κατάρρευση με εμπορευματοκιβώτια, που ξεπερνούν τα 7.000 να έχουν στοιβαχτεί οδηγώντας σε ελλείψεις στα ράφια των καταστημάτων που θα μπορούσαν να καταστρέψουν τα Χριστούγεννα. Η κρίση αυτή εκτιμάται ότι θα διαρκέσει ακόμα πολλούς μήνες.

Ανταπόκριση Λονδίνο: Νατάσα Καντζάβελου

Δεν υπάρχουν αρκετοί οδηγοί φορτηγών για να παραλάβουν και να παραδώσουν τα φορτία, με τα εμπορευματοκιβώτια να κάθονται για τουλάχιστον δέκα ημέρες προτού συλλεχθούν για περαιτέρω μεταφορά, απαιτώντας ουσιαστικά διπλάσιο από το χρόνο που χρειάζεται συνήθως, σύμφωνα με τη Βρετανική Διεθνή Ένωση Φορτηγών.

Ένας από τους επικεφαλής εταιρείας μεταφορών δήλωσε στην εφημερίδα Times: «Δεν θέλω να ακούγομαι σαν τον Grinch, αλλά θα υπάρχουν κενά στα ράφια, φέτος τα Χριστούγεννα».
Η καθυστέρηση επηρεάζει σημαντικούς λιανοπωλητές, συμπεριλαμβανομένης της εταιρείας IKEA και της Nestle, του μεγαλύτερου παραγωγού τροφίμων στον κόσμο σε προϊόντα καφέ, παιδικής τροφής και σοκολάτας, καθώς και δεκάδες χιλιάδες μικρότερες επιχειρήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου που περιμένουν παραγγελίες από όλο τον κόσμο.

Ο επικεφαλής της Maersk, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείας μεταφορών, ο Lars Mikael Jensen δήλωσε ότι τα μεγαλύτερα πλοία της εκτρέπονται από το λιμάνι του Φελιξστοου στο Ρότερνταμ επειδή ήταν καθηλωμένα έως και μια εβδομάδα μακριά από το λιμάνι. Προειδοποιεί ότι οι έμποροι λιανικής πώλησης ίσως χρειαστεί να δώσουν προτεραιότητα σε αυτά που στέλνουν στη Βρετανία τους επόμενους μήνες. Σημείωσε ότι δέκα έως 15 μεγάλα πλοία από την Ασία να φτάνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο κάθε εβδομάδα και εκτίμησε ότι θα χρειαστεί «και το 2022 έως ότου η κατάσταση να αρχίσει να εξομαλύνεται».

www.ertnews.gr



Το άρθρο Βρετανία: «Αγορές πανικού» ενόψει Χριστουγέννων λόγω των αναταράξεων στην αλυσίδα ανεφοδιασμών εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/diethni/agores-panikoy-enopsei-christoygennon-logo-ton-anataraxeon-stin-alysida-anefodiasmon/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Βρετανία: «Αγορές πανικού» ενόψει Χριστουγέννων λόγω των αναταράξεων στην αλυσίδα ανεφοδιασμών Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">