ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Δ. Παρασκευής: Δεν έχουμε την εμβολιαστική κάλυψη που επιτρέπει την πλήρη χαλάρωση (video)

«Ανησυχούμε γιατί είμαστε μια χώρα που δεν έχει την εμβολιαστική κάλυψη που επιτρέπει την πλήρη χαλάρωση. Aνησυχούμε γιατί δεν πρέπει να δοθεί το λάθος μήνυμα στην κοινότητα ότι έχουμε τελειώσει ή ότι η κατάσταση δεν εγκυμονεί κινδύνους», δήλωσε στην ΕΡΤ ο καθηγητής επιδημιολογίας, Δημήτρης Παρασκευής.

ναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής στο ΕΚΠΑ στην εκπομπή «Από τις Έξι» αναφέρθηκε στις εικόνες συνωστισμού στα Πανεπιστήμια που επαναλειτουργούν με δια ζώσης μάθηση.

Σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα η ενδοσχολική διασπορά

«Οι φοιτητές μας είναι εμβολιασμένοι σε ποσοστά άνω του 70%, ανά την επικράτεια. Όταν τα μέτρα τηρούνται και επιτηρούνται, ο κίνδυνος είναι εξαιρετικά χαμηλός. Αυτό το είδαμε και στα σχολεία όπου η ενδοσχολική διασπορά είναι σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα», επισήμανε ο κ. Παρασκευής, ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον κίνδυνο μετάδοσης του κορονοϊού από τους εμβολιασμένους στους ανεμβολίαστους.

«Υπάρχει αυξημένος κίνδυνος να γίνουν μεταδόσεις του κορονοϊού από τους εμβολιασμένους στους ανεμβολίαστους αλλά είμαστε σε μια μεταβατική περίοδο που το εμβόλιο είναι διαθέσιμο εδώ και πολύ καιρό. Θα πρέπει να ζυγίσουμε τα πράγματα και να δώσουμε κάποιες ελευθερίες στους εμβολιασμένους. Οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να εμπιστευθούν το εμβόλιο προς όφελος της δικής τους και της δημόσιας υγείας».

Οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να εμπιστευτούν το εμβόλιο

Μιλώντας για όλους όσοι ακόμη δεν έχουν αποφασίσει να εμβολιαστούν ο καθηγητής επιδημιολογίας ανέφερε ότι δεν πρέπει να τα βάλουμε μαζί τους. «Δεν πρέπει να κριτικάρουμε κάποιον αλλά να απαντήσουμε στα ερωτήματά τους. Να προσεγγίσουμε ειδικά τα άτομα στις αγροτικές περιοχές. Πρόσωπο με πρόσωπο, με ανθρώπους που εμπιστεύονται, να τους πείσουμε για τα οφέλη του εμβολιασμού. Αυτό είναι το ζητούμενο για να αυξηθεί η εμβολιαστική κάλυψη».

 

www.ertnews.gr



Το άρθρο Δ. Παρασκευής: Δεν έχουμε την εμβολιαστική κάλυψη που επιτρέπει την πλήρη χαλάρωση (video) εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/frontpage/d-paraskeyis-den-echoyme-tin-emvoliastiki-kalypsi-poy-epitrepei-tin-pliri-chalarosi-video/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Δ. Παρασκευής: Δεν έχουμε την εμβολιαστική κάλυψη που επιτρέπει την πλήρη χαλάρωση (video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">