ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Κίνηση στους δρόμους της Αθήνας: Εξηγήσεις για το συνεχές «μποτιλιάρισμα» των τελευταίων ημερών (video)

Εξηγήσεις για την ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση που παρατηρείται τις τελευταίες αρκετές ημέρες στους δρόμους της Αθήνας, έδωσε μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» ο πρόεδρος των Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων Παναγιώτης Παπαντωνίου.

Όπως υπογράμμισε, η κίνηση έχει επανέλθει στα προ κορονοϊού επίπεδα, με τον Σεπτέμβριο να παρουσιάζει αυξημένη κίνηση συγκριτικά με τον ίδιο μήνα του 2019. Πρόσθεσε δε, ότι αυξάνονται οι ώρες αιχμής, με τις χρονικές αυτές περιόδους να έχουν ουσιαστικά διευρυνθεί.

Ο κ. Παπαντωνίου επισήμανε ότι το οδικό δίκτυο της Αττικής είναι πεπερασμένο και μέχρι να περατωθούν σημαντικά έργα όπως λ.χ. η ανάπτυξη του δικτύου του μετρό, δεν πρέπει να αναμένουμε μεγάλες αλλαγές.

Ακόμη, τόνισε ότι τα έργα για το μετρό σε συγκεκριμένες περιοχές καθώς και η κακοκαιρία θα προκαλέσουν ακόμα μεγαλύτερη επιδείνωση της κυκλοφορίας στην πόλη. «Το επόμενο διάστημα θα είναι δυσκολότερα τα πράγματα» προειδοποίησε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι όταν ο καιρός δεν είναι καλός ο πολίτης δεν χρησιμοποιεί τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και προτιμά να κυκλοφορήσει με το ΙΧ του. Λόγω πανδημίας, είπε, πολλοί επίσης δεν χρησιμοποιούν τα ΜΜΕ, για την ασφαλέστερη μετακίνησή τους.

Ερωτηθείς για την κατάσταση σε κόμβους και δρόμους που καταλήγουν λ.χ. στην Αττική Οδό και την μεγάλη κίνηση που επίσης εκεί παρατηρείται, σημείωσε ότι είναι τόσο μεγάλη η ζήτηση για κυκλοφορία, οπότε για κάποιες ώρες «μποτιλιάρει» ακόμα και ένας ταχείας κυκλοφορίας δρόμος, δίχως φανάρια.

«Ο Κηφισός είναι ο δρόμος με τη μεγαλύτερη συμφόρηση, βάσει των στοιχείων που έχουμε, συγκριτικά με το 2019», είπε ακομα.

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.gr



Το άρθρο Κίνηση στους δρόμους της Αθήνας: Εξηγήσεις για το συνεχές «μποτιλιάρισμα» των τελευταίων ημερών (video) εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/kinisi-stoys-dromoys-tis-athinas-exigiseis-gia-to-syneches-mpotiliarisma-ton-teleytaion-imeron-video/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Κίνηση στους δρόμους της Αθήνας: Εξηγήσεις για το συνεχές «μποτιλιάρισμα» των τελευταίων ημερών (video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">