ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η ζωή αλλιώς | XAMΠΤΟΝΣ: Μια οικογένεια, μια αγκαλιά

Στο ταξίδι μας αυτό, φτάσαμε μέχρι τα Χάμπτονς, στην περιοχή του Σαουθάμπτον, για να διαπιστώσουμε πως εδώ οι άνθρωποι, ζουν πιο κοντά ο ένας στον άλλον και πιο κοντά στο Θεό. Με τον δικό τους τρόπο, και με τη βοήθεια εκείνων που έχουν τη δύναμη και τον τρόπο να κάνουν τη διαφορά, έχουν φτιάξει μια κοινωνία που πάντα κάποιος θα είναι δίπλα σου, όποιος κι αν είσαι.

Μπορεί εδώ να θαμπώνεσαι εύκολα από τον πλούτο και τις ανέσεις, αλλά αν δεις πίσω από τις πόρτες, και περάσεις λίγο χρόνο στις πίσω αυλές, θα θαμπωθείς εξίσου εύκολα και από την αγάπη, το μοίρασμα, την προσφορά και την αλληλεγγύη. Γνωρίσαμε τη Λίσα και το σπουδαίο έργο που κάνει, με αφορμή το πρόβλημα του αυτισμού που αντιμετωπίζει ο γιος της Μιχάλης. Έχοντας ιδρύσει το Ίδρυμα “Luv Michael” που επιμορφώνει και απασχολεί επαγγελματικά άτομα με αυτισμό, η Λίσα, η Ελληνική ορθόδοξη εκκλησία και όλοι όσους έχει δίπλα της, δημιούργησαν ήδη το πρώτο σπίτι φιλοξενίας για νεαρά άτομα με αυτισμό. Στο σπίτι αυτό γνωρίσαμε κι άλλους γονείς, περάσαμε χρόνο μαζί με τα παιδιά, και πήραμε λίγη από τη δύναμη, τη χαρά και την αισιοδοξία τους.
Στο Σαουθάμπτον γνωρίσαμε φυσικά τον Φάδερ Άλεξ ή πιο επίσημα, τον Πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Πατριαρχείου π. Αλέξανδρο Καρλούτσο. Ένα πρόσωπο εμβληματικό που δεν χρειάζεται συστάσεις. Είναι γνωστός για τη δράση, το έργο και τη δυναμική προσωπικότητά του σε ολόκληρη την Αμερική – και όχι μόνο στον Ελληνισμό. Τον συναντήσαμε στην ενορία του, μέσα στην εκκλησία που έχτισε εδώ, την Κοίμηση της Θεοτόκου, βάζοντας την Ελλάδα και την ορθοδοξία στο κέντρο αυτής της πλούσιας σε κάλλος και δύναμη περιοχής.
Όμως άλλο ένα ελληνικό σπίτι εδώ, άνοιξε την πόρτα του για εμάς. Μέσα σε λίγα λεπτά νιώσαμε σαν μέλη της οικογένειας του Χρήστου και της Κυριακής, μιας δεμένης, αγαπημένης ελληνικής οικογένειας, σύγχρονης και συγχρόνως παραδοσιακής. Που κάθε Κυριακή, μετά την εκκλησία, θα ψήσει σουβλάκια και θα στήσει το κλασικό ελληνικό τραπέζι για την οικογένεια και φίλους.
Πίσω στη Νέα Υόρκη, και πάντα με τη βοήθεια του Φάδερ Άλεξ, μπήκαμε στον υπό ανέγερση εντυπωσιακό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Μανχάτταν. Στο εργοτάξιο, συναντήσαμε τον κ. Μιχάλη Ψαρό, έναν εξαιρετικά επιτυχημένο επιχειρηματία και μεγάλο ευεργέτη που η συνεισφορά και η ενασχόλησή του με την ανέγερση του Αγίου Νικολάου, είναι γι΄αυτόν ένα έργο ζωής.
Με έναν μαγικό τρόπο νιώσαμε την Ελλάδα πιο ευρύχωρη στα Χάμπτονς. Όχι μόνο γιατί όλα είναι μεγάλα και άνετα εδώ.
Όχι μόνο γιατί η παραλία είναι απέραντη και ο ωκεανός επιβλητικός.
Αλλά γιατί γνωρίσαμε ανθρώπους με ανοιχτούς ορίζοντες, μεγάλα όνειρα και τεράστια προσφορά. Κάτι που μας γεμίζει με ελπίδα ότι ο κόσμος μας είναι στο χέρι μας να γίνει πιο φωτεινός και πιο όμορφος για όλους.

Αρχισυνταξία: Ίνα Ταράντου
Σκηνοθεσία: Μιχάλης Φελάνης
Δημοσιογραφική έρευνα-επιμέλεια: Στελίνα Γκαβανοπούλου, Μαρία Παμπουκίδη
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Παύλος Διδασκάλου
Μοντάζ: Γιώργος Παπαϊωάννου, Κώστας Χριστακόπουλος
Μουσική επιμέλεια: Ίνα Ταράντου, Φίλιππος Μάνεσης
Οργάνωση-Διεύθυνση παραγωγής: Γιάννης Κωνσταντινίδης
Εκτέλεση παραγωγής: Μαρία Σχοινοχωρίτου
Βοηθός παραγωγής: Στελίνα Γκαβανοπούλου
Ηχοληψία: Φίλιππος Μάνεσης
Styling: Ειρήνη Βάσσου
Σήμα αρχής: Πάρης Γρηγοράκης

Παρουσίαση: Ινα Ταράντου



Το άρθρο Η ζωή αλλιώς | XAMΠΤΟΝΣ: Μια οικογένεια, μια αγκαλιά εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertflix.gr/ellinika-docs/i-zoi-allios-xamptons-mia-oikogeneia-mia-agkalia/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η ζωή αλλιώς | XAMΠΤΟΝΣ: Μια οικογένεια, μια αγκαλιά Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">