ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Β. Κορκίδης στο Πρώτο: Έχει ζεσταθεί η αγορά-Είμαστε στο 85% του τζίρου του 2019 (audio)


«Είναι πολύ κρίσιμες οι ημέρες πριν τα Χριστούγεννα και πριν το τέλος του έτους για την αγορά, για να κλείσουμε το τελευταίο τρίμηνο, να κάνουμε τους λογαριασμούς μας, να κλείσουμε τα βιβλία μας και να δούμε ότι τελικά έχουμε θετικό πρόσημο φέτος. Σε σύγκριση με το 2019 είμαστε στο 85% του τζίρου περίπου, με όσα επίσημα στοιχεία μπορούμε να συγκεντρώσουμε» τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με την Μαρία Γεωργίου και τον Βασίλη Αδαμόπουλο, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς Βασίλης Κορκίδης.

Η αγορά ζεσταίνεται όπως και τα ταμεία, σημείωσε ο κ. Κορκίδης, με την κίνηση να επικεντρώνεται παραδοσιακά στα παιδικά ρούχα και τα παιχνίδια, στα δώρα δηλαδή. Η εμπορική κίνηση είναι μεικτή, με  φυσική παρουσία και ψηφιακό τρόπο, προσέθεσε. «Έχει μια μεγάλη αύξηση το ψηφιακό εμπόριο, έχει γίνει καταναλωτική συνήθεια, αλλά η χαρά της φυσικής παρουσίας είναι πολύ σημαντική. Είναι σταθερή αξία η επίσκεψη σε ένα κατάστημα».

Αναφορικά με την οικονομική κατάσταση των επιχειρήσεων, ο κ. Κορκίδης, επεσήμανε πως είναι θετικό ότι δόθηκε παράταση στην επιστρεπτέα προκαταβολή, τρίμηνη για εφάπαξ πληρωμή και 6μηνη για όσους επιλέξουν τις 60 δόσεις που θα ξεκινήσει στο τέλος Ιουνίου. «Αυτό σημαίνει μια έμμεση ρευστότητα για τις επιχειρήσεις 3,2 δισ. ευρώ, τόσο είναι οι επιστρεπτέες προκαταβολές. Έχουμε και τις παγωμένες οφειλές που είναι 2,3 δισ. ευρώ και βέβαια υπάρχουν και πάρα πολλές υποχρεώσεις ως το τέλος του χρόνου και μέχρι τον Φεβρουάριο που είναι οι δόσεις για τον φόρο εισοδήματος και τον ΕΝΦΙΑ. Είναι πραγματικά μια δύσκολη περίοδος, αλλά έχουμε μια αισιοδοξία γιατί αυξάνεται ο κύκλος εργασιών μας και έχουμε την δυνατότητα να καλύψουμε τις υποχρεώσεις μας. Πάντα βέβαια τα μέτρα στήριξης είναι καλοδεχούμενα».

Την ίδια ώρα, οι τιμές χονδρεμπορικής έχουν αυξηθεί κατά 34%, ανέφερε ο κ. Κορκίδης, μια αύξηση που δεν μπορεί να απορροφηθεί από την επιχείρηση για μεγάλο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να μετακυλίεται στην τιμή λιανικής και τελικά στον καταναλωτή. «Έχουν τριπλασιαστεί τα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου, έχει αυξηθεί η τιμή του πετρελαίου, όλα αυτά έχουν δημιουργήσει μια ενεργειακή ακρίβεια, την οποία προσπαθεί να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση και πρέπει να πω ότι είναι η μόνη κυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση που έδειξε κάποια αντανακλαστικά, γιατί ακόμα και στην Σύνοδο Κορυφής οι αρχηγοί των κρατών-μελών απλώς συζήτησαν την ενεργειακή ακρίβεια, δεν πήραν κάποιες αποφάσεις. Από την στιγμή που δεν υπάρχει κοινοτική οδηγία και μέτρα, μένει μόνο η εθνική προσπάθεια και οι πρωτοβουλίες σε εθνικό επίπεδο. Εδώ είδαμε κάποιες παρεμβάσεις όχι για να μειωθεί το κόστος, αλλά για να περιοριστεί η αύξηση» είπε καταλήγοντας ο κ. Κορκίδης.

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ – ertnews.gr https://ift.tt/33CLrwK
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Β. Κορκίδης στο Πρώτο: Έχει ζεσταθεί η αγορά-Είμαστε στο 85% του τζίρου του 2019 (audio) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">