ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Καλό μήνα και καλό ''χειμώνα''



Καλό μήνα σε όλους, και καλό ''χειμώνα''.

Αρχικά οφείλω να ζητήσω μια συγγνώμη για την συχνότητα που πλέον γράφω , καθώς και για τα αναρίθμητα δικά σας μηνύματα τα οποία δεν έχουν δημοσιοποιηθεί, όμως πλέον με έχει απορροφήσει η επιστήμη μου , η οποία έχει πάρει την θέση της τοπικής δημοσιογραφίας. 

Αναμφίβολα, η ανθρωπότητα υφίσταται μια από τις χειρότερες ανθρωπιστικές κρίσεις στην ιστορία της. Τόσο το παρόν όσο και το μέλλον της παγκόσμιας κοινότητας προδιαγράφονται πολύ ''περίεργα'' και θα φέρουν τη σφραγίδα της επίδρασης της πανδημίας του κορωνοϊού. 

Τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, όπως της υγείας και της αξιοπρέπειας, κλονίζονται ενώ παράλληλα δοκιμάζεται και η πίστη στη λειτουργία και τον ρόλο των ευρωπαϊκών και διεθνών οργανισμών - θεσμών.

Είναι σαφές ότι  δεν προβλέπεται καθεστώς υποχρεωτικού εμβολιασμού κατόπιν αποφάσεων διεθνών ή και ευρωπαϊκών οργάνων, ενώ στη δική μας χώρα υφίσταται η μοναδικότητα διακυβέρνησης Μητσοτάκη η οποία παρασύρει και έτερες συντηρητικές κυβερνήσεις σε αμφιβόλου χαρακτήρα πολιτικές οι οποίες κλονίζουν , υποβαθμίζουν, και καταλύουν όσα έχουν θεσπιστεί επί δεκαετίες.

Νομοθετικό καθεστώς για τον εμβολιασμό σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο

Σε περιφερειακό και διεθνές πλαίσιο, το μοναδικό νομικά δεσμευτικό κείμενο για την προστασία ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον τομέα της βιοϊατρικής, είναι η Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τη Βιοϊατρική, γνωστή και ως Σύμβαση του Οβιέδο. Ιδιαίτερα κρίσιμο για την εξέταση του υπό κρίση θέματος είναι το άρθρο 5 της Σύμβασης, το οποίο προβλέπει τα ακόλουθα:

Επέμβαση σε θέματα υγείας μπορεί να υπάρξει μόνον αφού το ενδιαφερόμενο πρόσωπο δώσει την ελεύθερη συναίνεσή του, κατόπιν προηγούμενης σχετικής ενημέρωσής του. Το πρόσωπο αυτό θα ενημερώνεται εκ των προτέρων καταλλήλως ως προς το σκοπό και τη φύση της επέμβασης, καθώς και ως προς τα επακόλουθα και κινδύνους που αυτή συνεπάγεται. Το ενδιαφερόμενο πρόσωπο μπορεί ελεύθερα και οποτεδήποτε να ανακαλέσει τη συναίνεση του.

Προκύπτει αναντίρρητα η διαπίστωση ότι ο εμβολιασμός υπόκειται απαραιτήτως στην εξασφάλιση προηγούμενης ρητής και ελεύθερης συναίνεσης, κατόπιν προηγούμενης ενημέρωσης για κάθε πτυχή της διαδικασίας, όπως τον σκοπό και τις πιθανές συνέπειες αυτής. Ειδικά σήμερα ενόψει της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού, η Επιτροπή Βιοηθικής του Συμβουλίου της Ευρώπης, με δήλωσή της που δημοσιεύθηκε στις 14 Απριλίου 2020, υπενθυμίζει τις θεμελιώδεις αρχές, στη βάση του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι οποίες πρέπει να διέπουν τη λήψη ιατρικών αποφάσεων και πρακτικών για την αντιμετώπισης της παρούσας κρίσης.

Αδυνατώ να ακολουθήσω όσα προτάσσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη τα οποία πλήν των διεθνών και ευρωπαϊκών οργάνων αντιβαίνουν και την ιδεολογία καθώς και την συνείδησή μας.

Προτείνω σε όλους και όλες εσάς να εμβολιαστείτε με τα πειραματικά εμβόλια τα οποία ασφαλώς δεν συνταγογραφούνται από κανέναν γιατρό - επιβάλλονται από πολιτικά κόμματα - κυβερνήσεις ,  ώστε όλοι/ες εσείς εμβολιασμένοι να ''προστατέψετε'' τους ανεμβολίαστους.( Σαφώς γνωρίζεται ότι ακόμα και το 100% να εμβολιαστεί προστασία δεν προκύπτει, διότι οι εμβολιασμένοι νοσούν από τις μεταλλάξεις του ιού , μεταδίδουν τον ιό, καθώς επίσης βρίσκονται και αυτοί στην δεινή θέση στις ΜΕΘ.)

Τέλος, αν η Πολιτεία επιδείκνυε την απαιτούμενη σοβαρότητα σε επίπεδο αντικειμενικότητας , καθώς και της αλήθειας , παρουσιάζοντας παράλληλα της επιβολής υποχρεωτικών εμβολιασμών και κυρώσεων και τις παρενέργειες των εμβολίων , καθώς επίσης και πόσοι πολίτες πέθαναν η έχουν υποστεί σειρά από βλάβες απόρροια των εμβολίων θα αποτελούσε την βέλτιστη προσφορά σε κοινωνικό επίπεδο.

Σημείωση: Προσωπικά για πρώτη φορά στη ζωή μου φέτος εμβολιάστηκα κατά του ιού της γρίπης καθώς και της πνευμονίας, και συνεχίζω ως ανεξάρτητος με την επιστήμη μου, ενώ έτεροι και ''ξενόφερτοι'' διοικούν κατά το δοκούν το δήμο για την προσωπική τους κάλυψη αντί του συνόλου της τοπικής μας κοινωνίας.

ΥΓ: Αναφορικά με τα υπονοούμενα ''ορισμένων'' μπορούν οποιαδήποτε στιγμή να κάνουν εμπράκτως την διαπίστωση. Μην αρκείστε σε όσα ανακινούνται  ,είτε από εξαγορασμένους , είτε από άτομα τα οποία διέπει ο φθόνος, είτε από τις κακές γλώσσες. Αλήθεια ποιοι είναι οι πιο γραφικοί τύποι στο τόπο μας ? Μήπως δεν είναι όσοι καθημερινά - σε καθημερινή βάση - κάνουν τα ίδια πράγματα , πρεσβεύουν  τις ίδιες απόψεις και κατευθύνονται ως κοπάδι από συγκεκριμένα κέντρα - συμφέροντα ;

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Καλό μήνα και καλό ''χειμώνα'' Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">