ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Βίντεο: Βόλτα με το νέο τραμ του Πειραιά – Χρηστικές πληροφορίες και συμβουλές


Περιήγηση σε βαγόνι του τραμ και στον Πειραιά με βόλτα στη νέα γραμμή του πραγματοποίησε η κάμερα της εκπομπής της ΕΡΤ «Από τις έξι», από κοινού με τον πρόεδρο των εργαζομένων του τραμ, Ηλία Μανιατάκη. Ο ίδιος μίλησε για ορισμένες καθυστερήσεις που συναντώνται τις πρώτες ημέρες, δεδομένης της ανάγκης προσαρμογής στις μετακινήσεις των πολιτών με το νέο μέσο μεταφοράς.

Ο κ. Μανιατάκης συνέστησε προσοχή και για τους οδηγούς ΙΧ που κινούνται στις διασταυρώσεις από τις οποίες διέρχεται το μέσο.

Η εμπορική λειτουργία της επέκτασης του Τραμ προς Πειραιά, περιλαμβάνει αρχικά τη λειτουργία 11 νέων στάσεων.

Το δρομολόγιο του Τραμ θα περνάει από το Γήπεδο Καραϊσκάκη, Μικράς Ασίας, Λαμπράκη, Ευαγγελίστρια, Πλατεία Δεληγιάννη, Δημαρχείο, Αγία Τριάδα, Πλατεία Ιπποδαμείας, 34ου Συντ. Πεζικού, Ανδρούτσου, Ομηρίδου Σκυλίτση. Σύντομα αναμένεται να παραδοθεί και η 12η  στάση, με την επωνυμία «Ακτή Ποσειδώνος», που θα αποτελέσει τον νέο τερματικό σταθμό της Γραμμής 7.

Το δίκτυο Τραμ αποτελούν πλέον 2 νέες γραμμές: Η Γραμμή 6 (ΠΙΚΡ – ΣΥΝ) «Πικροδάφνη – Σύνταγμα» και η Γραμμή 7 (ΒΟΥΛΑ – ΠΕΙΡ) «Ασκληπιείο Βούλας – Ακτή Ποσειδώνος (Πειραιά)». Σταθμοί ανταπόκρισης και των 2 γραμμών είναι οι στάσεις «Πικροδάφνη» και «Έδεμ».

Παράλληλα, ο στόλος του τραμ ενισχύεται με 25 σύγχρονους συρμούς, αναβαθμίζοντας περαιτέρω το παρεχόμενο μεταφορικό έργο στο δίκτυό του. Η συχνότητα των δρομολογίων ορίζεται από τις 07:00 έως τις 19:00 στα 9 λεπτά τις καθημερινές και στα 12 λεπτά το Σαββατοκύριακο.

Ρεπορτάζ: Μαίρη Σκανδάλη

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ – ertnews.gr https://ift.tt/3yOJj0s
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Βίντεο: Βόλτα με το νέο τραμ του Πειραιά – Χρηστικές πληροφορίες και συμβουλές Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">