ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

«Ευαγγελισμός» – Γ. Μπουλμπασάκος: ‘Ολη η Ευρώπη κουβεντιάζει για υποχρεωτικό εμβολιασμό – Η Όμικρον έχει μπει στην κοινότητα


 

«Παίρνουμε μέτρα που καθυστερούν την  έλευση της μετάλλαξης «Όμικρον», αλλά το επόμενο βήμα που θεωρώ ώριμο να γίνει είναι αυτό του υποχρεωτικού καθολικού εμβολιασμού.  Το κουβεντιάζει όλη η Ευρώπη ότι ο πρόεδρος των Ιατρικών Συλλόγων όλης της ηπείρου πρότεινε υποχρεωτικό εμβολιασμό κι εμείς το βλέπουμε θετικά», δήλωσε ο επικεφαλής της Πνευμονολογικής Κλινικής του «Ευαγγελισμού» Γιώργος Μπουλμπασάκος. «Οταν λέμε υποχρεωτικό δεν μιλάμε δια της βίας, αλλά δίνοντας το μήνυμα ότι αυτό μας σώζει», πρόσθεσε και κάλεσε όλους να σκεφτούν ότι  το Εθνικό Σύστημα Υγείας «δεν έχει άπειρες δυνατότητες» .

«Είμαστε κι εμείς εδώ στο νοσοκομείο σε διαδικασία συσκέψεων για το πως θα αντιμετωπιστεί το ενδεχόμενο κύμα έξαρσης κρουσμάτων μετά τις γιορτές,  τόνισε ο καθηγητής μιλώντας στην εκπομπή «Από τις 6».

«Περιμένουμε να δούμε πώς θα αποδώσουν τα μέτρα. Πολύ φοβάμαι ότι δεν τηρηθούν και θα υπάρξουν συνωστισμοί. Τα ορφανά κρούσματα δείχνουν ότι η Όμικρον έχει μπει στην κοινότητα, δεν αποκλείεται να δούμε εκθετική αύξηση» είπε.

Επανέλαβε τη θέση του για πιο δραστικά μέτρα πέρα από την επέκταση της υποχρεωτικότητας όπως οι διπλές μάσκες και προέτρεψε να μείνουν όλοι μακριά από μαζικά ρεβεγιόν. «Υπάρχουν και οι ασυμπτωματικοί. Τρεις να υπάρχουν στους χίλιους είναι καταστροφή» είπε χαρακτηριστικά.

«Αν τηρήσουμε τα μέτρα πιστά μπορούμε να προλάβουμε να χτίσουμε τείχος ανοσίας, ωστόσο δεν υπάρχουν αξιόπιστες μελέτες για το πότε θα επικρατήσει της μετάλλαξης «Δέλτα» η «Όμικρον»,  εξήγησε ο κ. Μπουλμπασάκος.

Το πώς εκδηλώνεται η «Όμικρον» είναι το σημείο κλειδί, για το αν θα έχουμε έκρηξη στις νοσηλείες ενώ ήδη πιεζόμαστε, τόνισε ο καθηγητής.

«Δεν κάναμε καλή διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού και ο ιδιωτικός τομέας είναι έξω από την αντιμετώπιση της πανδημίας», είπε επίσης, ο κ. Μπουλμπασάκος.

Πηγή: ΕΡΤ

 

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ – ertnews.gr https://ift.tt/3yHi8Vt
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: «Ευαγγελισμός» – Γ. Μπουλμπασάκος: ‘Ολη η Ευρώπη κουβεντιάζει για υποχρεωτικό εμβολιασμό – Η Όμικρον έχει μπει στην κοινότητα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">