ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Το Ελληνικό από Αθηναϊκή Ριβιέρα μεταλλάχτηκε σε φιέστα φωτός !


Τελικά το μεγαλεπήβολο έργο του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ, 
από Αθηναϊκή Ριβιέρα που προοριζόταν, μεταλλάχτηκε σε πανηγύρι - φιέστα φωτός led - με πολύχρωμα σιντριβάνια , ledογραμμές - ράβδους φωτός ,  Burger και λουκουμάδες !

Γράφει ο Γιάννης Κουρδομένος

Όπως ήταν φυσικό και επόμενο , η Lamda Development , η οποία σε αρχική φάση είχε επικοινωνήσει μαζί μας , τώρα επικοινωνεί κυρίως με τα Αθηναϊκά media , αντί όλων των τοπικών , διαμορφώνοντας για πολλοστή φορά ξενόφερτες φιέστες στο Ελληνικό, ασφαλώς με πλειάδα ''ξενόφερτους'' επισκέπτες αντί των τοπικών κοινωνιών ! 

Βέβαια μην υπερβάλουμε εμείς της τοπικής κοινωνίας διότι το Ελληνικό όπως διαμορφώνεται για τα επόμενα χρόνια θα αποτελεί αντιστοιχία του τέως αεροδρομίου , άρα θα το επισκέπτονται από ολόκληρη τη χώρα και το εξωτερικό. 

Ασφαλώς γνωρίζαμε τι θα επακολουθήσει , σε ποια βάση , και τουλάχιστον εμείς όσα μέχρι στιγμής παρουσιάστηκαν , παράλληλα των συμμετεχόντων , τα θεωρούμε σχεδόν ''ξένο σώμα'' στο τόπο μας.

Θεωρούμε ότι είναι η αντιστοιχία με όσα διαδραματίζονται στα ''αθηναϊκά κανάλια'' , ιδιοκτησίας μιας χούφτας διαπλεκόμενων οικογενειών , οι οποίες διαπλέκονται με την κυβέρνηση, και αντί να δίνουν το βήμα στους Αθηναίους μισθώνουν ''ξενόφερτους τύπους'' όπως ο Στάθης Παναγιωτόπουλος.

- Αν εξετάσει κάποιος ενδελεχώς όσα ισχύουν στα τηλεοπτικά δρώμενα των Αθηναϊκών καναλιών, καθώς και των ραδιοφώνων , το 90 % των συμμετεχόντων δεν είναι Αθηναίοι !!! 

- Αυτοί είναι... η κλίκα των ιδιοκτητών του Ν.Αττικής που σχεδίαζε και εκτελούσε το κλείσιμο των δικών μας τοπικών σταθμών, ώστε οι αυτόχθονες να μην έχουν φωνή στο τόπο τους , ενώ στα σπίτια μας καθημερινά να μπαίνουν οι ''Παναγιωτόπουλοι''.


Ασφαλώς όσα παρουσιάζονται δεν μας προξένησαν καμία απολύτως εντύπωση, δεδομένου ότι θεάματα φωτός, με στήλες φωτός , καθώς και σιντριβάνια, αποτελούσαν μεταδιδόμενα του υποφαινόμενου ως προτάσεις πριν από τριάντα χρόνια. Τόσο απλά. ( Ο υποφαινόμενος ''έβλεπε'' πρόωρα το μέλλον, (?) , η αν του είχε δοθεί η δυνατότητα όσα γίνονται σήμερα ενδεχομένως θα είχαν γίνει πολύ νωρίτερα στην περιοχή μας ; )

Το Experience Park όπως αναφέρει ο επενδυτής είναι μέρος του Μητροπολιτικού Πάρκου του Ελληνικού, που αποτελεί το πρώτο έργο της μεγάλης ανάπλασης που βρίσκεται σε εξέλιξη και στην ολοκλήρωση του θα αποτελεί το μεγαλύτερο παραθαλάσσιο πάρκο στον κόσμο, όμως για εμάς αποτελεί ''Φρου Φρου και αρώματα'' αντί ενός πάρκου με την ολότητα της έννοιας το οποίο αποτελούσε αναγκαιότητα στο τόπο μας.

Σε δήλωση του ο δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος, με αφορμή την ξενάγηση κλιμακίου του Δήμου στο νέο πάρκο, ανέφερε ότι «λίγα μέτρα από τα σπίτια μας, πήραμε μια γεύση από την εικόνα του Ελληνικού του μέλλοντος που μπορεί να ανήκει σε όλη την Ελλάδα αλλά πρώτα απ’ όλα, ανήκει στους κατοίκους του Ελληνικού Αργυρούπολης που θα το χαίρονται καθημερινά» Μητροπολιτικό Πάρκο, στην ολοκλήρωση του, θα αποτελεί τον πυρήνα της σύνδεσης του θαλάσσιου μετώπου με τον ορεινό όγκο του Υμηττού και έναν σημαντικότατο και αναγκαίο πνεύμονα πρασίνου για τον αστικό ιστό της Αθήνας. Στην περιοχή του Experience Park βρίσκονται και τα τρία υπόστεγα της Πολεμικής Αεροπορίας που είναι χαρακτηρισμένα από το Υπουργείο Πολιτισμού ως νεότερα μνημεία.

Αναφορικά με τα όσα δήλωσε ο δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης έχουμε να πούμε: Πρώτα απ' όλα, σύμφωνα με όσα ακολουθεί ο επενδυτής, δεν επαληθεύεται ότι ο τόπος που αξιοποιείται από τον επενδυτή ανήκει στους κατοίκους του Ελληνικού Αργυρούπολης , Γλυφάδας , και Αλίμου. 

Το αναφέρουμε διότι τουλάχιστον εμείς θεωρούσαμε ότι ανοίγοντας τις ''πόρτες του'' το Πάρκο του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ αρχικά θα έπρεπε οι συμμετέχοντες , ένθεν και ένθεν, στις πρώτες φάσεις να είναι οι κάτοικοι της περιοχής, και εν συνεχεία όλοι οι υπόλοιποι.

Επίσης , το Μητροπολιτικό πάρκο για εμάς αποτελούσε έναν τοπικό πυρήνα πρασίνου και υποδομών για την βιώσιμη και πράσινη ανάπτυξη της περιοχής μας. 


Σύμφωνα με όσα ακολουθεί ο επενδυτής , δεκάδες χιλιάδες στήλες φωτός , κ.α. είναι σαφές και ξεκάθαρο ότι παραποιείται ο χαρακτήρας πράσινης ανάπτυξης δεδομένου ότι οι στήλες φωτός - χιλιάδες φώτα εκατοντάδων KW - καταναλώνουν απίστευτη ποσότητα ηλεκτρικού ρεύματος.

Καλούμε την δημοτική αρχή Ελληνικού - Αργυρούπολης, καθώς και των όμορων γειτονικών δήμων Γλυφάδας - Αλίμου , δια μέσω των αρμοδίων τους να εξετάσουν αν ενεργειακά η κατανάλωση ρεύματος στο  Experience Park συντελεί σε ένα μέλλον πράσινης και βιώσιμης ανάπτυξης για την προστασία του περιβάλλοντος, η το αντίστροφο.

Επίσης, εμείς από το δικό μας μετερίζι προτείνουμε στον επενδυτή να αξιοποιήσει στο έπακρο τις ενεργειακές τεχνικές πράσινης ενέργειας , τόσο στο Πάρκο, όσο και εν γένει στα κτίρια που θα δομηθούν εντός του χώρου, με χρήση φωτοβολταϊκών , ανεμογεννητριών, σύγχρονων μπαταριών οξυγόνου, κ.α., ώστε τόσο σε καταστάσεις διακοπής ρεύματος, όσο και ενεργειακά να υπάρχει μια ενδογενής αυτονομία.

Ουσιαστικά καλούμε το μεγάλο κεφάλαιο , εκτός από επενδύσεις real estate ,καθώς και media, να έδινε και μια ώθηση στην τεχνολογική ανάπτυξη του τόπου με μια βιομηχανία παραγωγής ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ φωτοβολταϊκών , ανεμογεννητριών, μπαταριών, κ.α., και άλλωστε οι πρώτες ύλες είναι άφθονες στη χώρα μας, και πλήρως αναξιοποίητες. 

Αναφορικά με το έμψυχο υλικό, ( επιστήμονες ), είναι γνωστό ότι δεν μένουν στην χώρα μας και στελεχώνουν το δυναμικό ανάπτυξης άλλων χωρών. 

Experience Park καθημερινά από τις 17:00 μέχρι τις 22:00

 

Σημείωση: Και να σκεφτείς φίλε μου ότι η Γλυφάδα επί δεκαετίες ήταν χαρακτηρισμένη ως το κέντρο του Burger , και πάρα πολλοί αντί Γλυφάδα την αποκαλούσαν ''Μπιφτεκούπολη'' ! ( Μήπως ο επενδυτής εκούσια η ακούσια επιχειρεί να αλλοιώσει τον τοπικό χαρακτήρα δεκαετιών ? )









  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

1 σχόλια:

  1. Τι Ριβιερα ονειρεύοντε τα λιγουρια ;; Δεν κοιτάνε την βρωμια της Αθήνας που συχαίνεσαι να φτύσεις ;; Δεν κοιτανε τα χάλια τους που κατέστρεψαν δια παντός μία απο τις πλέον προνομιακες περιοχές του πλανήτη
    και τις πόλεις τους που τις κατεστρεψαν και τις εκαναν παγκόσμιο παραδειγμα πρός αποφυγη;; Απειρα παραδείγματα. Οταν ενας λαός βρισκεται στην κατωτάτη βαθμίδα πολιτισμού αυτός δεν μπορεί σε καμμία περίπτωση ΕΣΤΩ ΝΑ ΑΝΤΙΓΡΑΨΕΙ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΈΝΑ ΚΡΆΤΗ. Ουτε κατά διάνοια ειναι εις θεση να παράξει πολιτισμό. Βρε κακομοίριδες την κάνατε δική σας τη Ριβέρα;;;
    Δείχνουν στα λιγουρια τον πλουτο των αλλων και αυτα ξερογλύφοντε.Ουτε απ'έξω κακομοίριδες δεν θα σας επιτρέπουν να περνατε. Σας δουλεύει και ο κάθε Δημαρχος που θαμπώθηκε από τα πετροδολάρια γιατι ο ανίδεος δεν εμαθε ποτέ (και από ποιούς να μάθει ) ποίο το πολιτιστικό επίπεδο των πετροδολαρίων . Αντε να μην πούμε τωρα λεπτομέριες. Για ξυπνήστε ζώα και καιτάξτε τα χάλια σας που εχετε χρεωθεί για διακόσια χρόνια και βάλε , για λεφτα που τα φάγανε αλλοι και εσεις τους πληρώνετε και χαίρεστε ακουγοντας τον καθε εναν που σας αποβλακώνει , όπως σας αποβλάκωναν και με την ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΧΡΕΩΘΗΚΑΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΗΓΑΝ ΕΞΩ ΟΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ. Σας λενε να βλεπετε και να χαιρεστε τωρα την <> -το θαυμα αυτο του 21ου αιωνα- και ας ειστε άνεργοι και ζητουλες. !!! Απο την μιά εχουμε τους αρχοντες του τοπου να σπρώχνουν τον Λαό στην καταστροφή και απο την αλλη εχουμε εναν Λαο που σαν σύνολο ατόμων εχει νοημοσύνη χαμηλότερη και από αυτη του πλέον ηλιθίου εντος του συνόλου. ο Δημαρχος δεν ειπε οτι πουληθηκε το Ελληνικό φθηνότερα σε τιμη το μετρο και απο ενα υπόγειο στα Πατήσια... Τελικα καλα σας κάνουν τέτοιοι πού ειστε. Τα γεγονοτα ειναι οι αψευδέστεροι μάρτυρες των λόγων μου.Και αν βρεθει κανείς και πεί εσύ τι έκανες τόσα χρόνια θα του πω εκανα τα τελείως αντίθετα απο τα δικά σας. Ανοικω στα ξερα που καήκαμε εξ αιτίας σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Item Reviewed: Το Ελληνικό από Αθηναϊκή Ριβιέρα μεταλλάχτηκε σε φιέστα φωτός ! Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">