ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Κατά της Covid-19… λαδάκι – Βίντεο ντοκουμέντο για τη χρήση επικίνδυνων «θαυματουργών» σκευασμάτων


Παρά τους χιλιάδες θανάτους και τους σοβαρά ασθενείς από τον κορονοϊό, οι αρνητές εξακολουθούν να ασπάζονται ανορθόδοξες μεθόδους προστασίας από τα συμπτώματα της Covid-19 και τους επιτήδειους να τους εκμεταλλεύονται. Χαρακτηριστική περίπτωση ιστοσελίδα που πουλάει έλαια, σε τσουχτερή τιμή, ως “θαυματουργά”. Η ΕΡΤ παρουσιάζει φωτογραφικά ντοκουμέντα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ηλεκτρονικό κατάστημα πουλάει -έναντι 50 ευρώ- δύο φιαλίδια του αποκαλούμενου MMS, που διαφημίζεται ως θαυματουργό ορυκτό διάλυμα κατά του κορονοϊού. Σε άλλη ανάρτηση κάνουν έκπτωση πουλώντας 10 φιαλίδια, έναντι 210 ευρώ. Στην ιστοσελίδα τους τονίζουν ότι τα φιαλίδια παρέχουν προστασία και από τις μεταλλάξεις.

Από το ρεπορτάζ της ΕΡΤ προκύπτει ότι ένας από αυτούς που προωθούν τα επικίνδυνα σκευάσματα είναι αρνητής που έχει πρωταγωνιστήσει σε συγκεντρώσεις κατά των μέτρων.

Στην ιστοσελίδα τους τονίζουν ότι τα υποτιθέμενα θαυματουργά φιαλίδια παρέχουν προστασία και από τις μεταλλάξεις και όπως αναφέρουν το σκεύασμα λειτουργεί επίσης στην παραλλαγή Δέλτα και σε όλες τις άλλες παραλλαγές, επειδή είναι οξειδωτικό.

Το υποτιθέμενο θαυματουργό φιαλίδιο κυκλοφορεί στην Αμερική, με τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ να προειδοποιεί για το πόσο επικίνδυνο είναι. Ανακοίνωση είχε εκδώσει στο παρελθόν και ο ΕΟΦ, στην οποία αναφέρεται ότι το MMS είναι επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ναυτία, έμετο και διάρροια και είναι δυνατόν να οδηγήσει σε αφυδάτωση και μειωμένη αρτηριακή πίεση.

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ – ertnews.gr https://ift.tt/3pfsBV1
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Κατά της Covid-19… λαδάκι – Βίντεο ντοκουμέντο για τη χρήση επικίνδυνων «θαυματουργών» σκευασμάτων Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">