ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

O καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Χιόνια φέρνει η κακοκαιρία «Κάρμελ» και στην Αττική – Θυελλώδεις άνεμοι


Σημαντική επιδείνωση του καιρού προβλέπεται σήμερα Σάββατο (18/12) τα ανατολικά και νότια της χώρας, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Την Κυριακή όμως τα φαινόμενα γρήγορα θα περιοριστούν στο νότιο Αιγαίο και θα εξασθενήσουν, θα παραμείνει όμως το κρύο.

Σήμερα Σάββατο (18/12) ο καιρός θα είναι αίθριος στα βορειοδυτικά. Στα υπόλοιπα προβλέπονται βροχές, σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές στα ανατολικά και νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα κεντρικά και βόρεια, κατά τόπους πυκνές στα ορεινά – ημιορεινά της ανατολικής Θεσσαλίας, Εύβοιας, ανατολικής Στερεάς και ανατολικής Πελοποννήσου.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, έως 6 με 8 και στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση από τα βόρεια.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά – ημιορεινά και πιθανώς σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, στα ανατολικά έως 8 με 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 08 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα ασθενών βροχών ή χιονοπτώσεων. Οι άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 01 έως 08 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή στα δυτικά και τα βόρεια προβλέπεται γενικά αίθριος. Στην υπόλοιπη χώρα τα φαινόμενα, δηλαδή οι χιονοπτώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Εύβοια στα ορεινά, ακόμα και σε ημιορεινές περιοχές, οι ισχυρές βροχές και οι τοπικές καταιγίδες βαθμιαία θα περιοριστούν στο νότιο Αιγαίο και θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο Αιγαίο τις πρωινές ώρες τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Ισχυρός παγετός στα βορειοδυτικά της χώρας.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος FRMetS

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ – ertnews.gr https://ift.tt/3Fo3uoJ
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: O καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Χιόνια φέρνει η κακοκαιρία «Κάρμελ» και στην Αττική – Θυελλώδεις άνεμοι Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">