ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Στ. Κοντονής στην ΕΡΤ: Στο χώρο της μυθοπλασίας οι δηλώσεις Πολάκη – Ανεύθυνα και ανακριβή πράγματα (video)


«Αναγκάστηκα να εκδώσω την χθεσινή ανακοίνωση. Δεν είχα καμία πρόθεση να εμπλακώ σε μία τέτοια συζήτηση, αλλά δυστυχώς έπρεπε να μιλήσω για να αποκατασταθεί η αλήθεια γιατί με τέτοιες τοποθετήσεις βρισκόμαστε στο χώρο της μυθοπλασίας», δήλωσε στην ΕΡΤ ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης επί ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Κοντονής, διαψεύδοντας τις δηλώσεις Πολάκη για συνάντηση με εισαγγελείς για την υπόθεση της Λίνας Νικολοπούλου.

Μιλώντας στην εκπομπή «Από τις Έξι» σχετικά με τις δηλώσεις του τέως υφυπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, για τη σύζυγο του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα παρέπεμψε στη χθεσινή ανακοίνωση του όπου μεταξύ άλλων ανέφερε:

Ουδέποτε συναντήθηκα με εισαγγελικούς λειτουργούς

«Αδυνατώ να παρακολουθήσω τη τελευταία δήλωση του πρώην αν. υπουργού Υγείας, στην οποία αναφέρομαι ότι συμμετείχα σε συνάντηση με εισαγγελικούς λειτουργούς, σχετιζόμενη με την υπόθεση ΚΕΛΠΝΟ. Ουδέποτε συναντήθηκα με εισαγγελικούς λειτουργούς για την παραπάνω υπόθεση και δεν γνωρίζω τι ενδεχομένως έχει διαμειφθεί μεταξύ εισαγγελέων (και ποιων;) και του πρώην αν. υπουργού υγείας.

Η διάψευση αυτή αφορά την αναφορά Παύλου Πολάκη, σε κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, πως ο ίδιος μαζί με τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή πραγματοποιούσαν συσκέψεις, όντας υπουργοί, με εισαγγελείς για το πως θα βρουν στοιχεία εναντίον της κ. Νικολοπούλου στην υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Κατηγορηματική διάψευση Κοντονή

«Ουδέποτε εγώ συναντήθηκα με εισαγγελείς, παρουσία του κ. Πολάκη που να έγινε συζήτηση για την υπόθεση του ΚΕΛΠΝΟ και την υπόθεση που αφορούσε την υπόθεση της συζύγου του Διοικητής της Τράπεζας Ελλάδας, την κ. Στουρνάρα», τόνισε ο κ. Κοντονής, χαρακτηρίζοντας παράλληλα ως «ανεύθυνα και ανακριβή πράγματα», τα όσα ειπώθηκαν.

Όπως επισήμανε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης που έχει διαγραφεί από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «δεν μπορεί να ξέρει γιατί λέει αυτά τα πράγματα που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα».

Δεν θα κινηθώ νομικά εναντίον του Πολάκη

Απαντώντας σε ερώτηση των δημοσιογράφων για το αν είναι σωστό ένας υπουργός να συζητά με εισαγγελείς για ανοιχτές δικαστικές υποθέσεις, επισήμανε ότι δεν είναι επιτρεπτό.

Ερωτηθείς ο κ. Κοντονής για το εάν θα κινηθεί νομικά εναντίον του κ. Πολάκη για όσα δήλωσε εμπλέκοντάς τον, απάντησε αρνητικά, λέγοντας ότι ουδέποτε στην πολιτική του καριέρα το έχει κάνει.

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι «αν θίγεται η τιμή και η υπόληψη κάποιων ανθρώπων πρέπει και αυτοί να αντιδρούν». Και όπως είπε, «έδωσα μια πολιτική απάντηση. Ο καθένας ξέρει τη διαδρομή μου και τον τρόπο που πολιτεύτηκα τα τελευταία χρόνια και μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του».

Δείτε επίσης

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ – ertnews.gr https://ift.tt/32dcrm0
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Στ. Κοντονής στην ΕΡΤ: Στο χώρο της μυθοπλασίας οι δηλώσεις Πολάκη – Ανεύθυνα και ανακριβή πράγματα (video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">