ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας τα Χριστούγεννα – Ισχυρός παγετός στη βόρεια Ελλάδα (video)


Θα διατηρηθούν οι χαμηλές θερμοκρασίες μέχρι και την Πέμπτη στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη, καθώς τη νύχτα και νωρίς το πρωί θα πέφτουν υπό το μηδέν σε αρκετές περιοχές στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα.

Σήμερα Τετάρτη τις πρώτες πρωινές ώρες σημειώθηκαν αρνητικές θερμοκρασίες σχεδόν σε ολόκληρη τη Μακεδονία, καθώς επίσης και κατά τόπους στη Θράκη, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία αλλά και στη Στερεά και την Πελοπόννησο, ενώ στη Φλώρινα και το Νευροκόπι έφτασε τους μείον δέκα βαθμούς Κελσίου. Σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται από την Παρασκευή, παραμονή Χριστουγέννων.

Στα Δωδεκάνησα και στο μεγαλύτερο μέρος της Μακεδονίας ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα και κατά τόπους αυξημένες, με λίγες βροχές γενικά μικρής έντασης και διάρκειας και λίγα χιόνια στα ορεινά, θα υπάρχουν όμως και διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στο Αιγαίο βορείων διευθύνσεων θα φτάνουν τα 4 με 5 και στα Δωδεκάνησα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 6 με 10 και στην υπόλοιπη χώρα τους 12 με 14 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες. Οι άνεμοι θα είναι βορείων διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ, η θερμοκρασία θα φτάσει τους 11 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται ηλιοφάνεια, με λίγες μόνο πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, η θερμοκρασία έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού και την Πέμπτη, με ηλιοφάνεια, τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά και νότια, λίγες βροχές κυρίως στην Πελοπόννησο και την Κρήτη, βοριάδες στο Αιγαίο που θα φτάνουν τα 6 μποφόρ στα Δωδεκάνησα και τη θερμοκρασία στα ίδια χαμηλά επίπεδα.

Την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων προβλέπεται γενικά καλός καιρός, με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας, λίγες μόνο βροχές στη δυτική Ελλάδα, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, νοτιοδυτικούς ανέμους και άνοδο της θερμοκρασίας. Από την Κυριακή έως και τα μέσα της επόμενης εβδομάδας προβλέπονται ενισχυμένοι νοτιάδες, αρκετές βροχές κυρίως στη δυτική Ελλάδα και θερμοκρασίες λίγο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Αναστασία Τυράσκη, Φυσικός – Μετεωρολόγος ΕΜΥ

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ – ertnews.gr https://ift.tt/3yPgL78
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας τα Χριστούγεννα – Ισχυρός παγετός στη βόρεια Ελλάδα (video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">