ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Το παρασκήνιο της διαγραφής Κουρουμπλή από την Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ – Τι προηγήθηκε της απόφασης του Α.Τσίπρα (video)


Η επιστολή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα από τις Βρυξέλλες, προς τον πρόεδρο της Βουλής, με την οποία έθεσε εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τον κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή καταγράφεται ως η πρώτη φορά που διαγράφεται με αυτόν τον τρόπο βουλευτής στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το παρασκήνιο τα διαγραφής έχει μια σειρά από γεγονότα που προηγήθηκαν πριν αποσταλεί η επιστολή.

Ο κ.Τσίπρας ήταν στις Βρυξέλλες για την σύνοδο των σοσιαλιστών όταν έμαθε τι είχε συμβεί και ενώ είχε προηγηθεί η τοποθέτηση στην Βουλή για τα όσα είπε  ο κ. Κουρουμπλής περί δολοφονιών ανθρώπων, οι κύριοι Φίλης και Σκουρλέτης.

Ο κ. Τσίπρας , αμέσως επικοινώνησε με την γραμματέα της Κ.Ο. του κόμματος, Όλγα Γεροβασίλη. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ της ζήτησε να ανασκευάσει ο κ. Κουρουμπλής, προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα προχωρούσε στη διαγραφή του.

Η πρώτη εντύπωση που σχηματίστηκε από την επαφή που είχε μαζί του η κα Γεροβασίλη ήταν ότι ο κ. Κουρουμπλής θα ανακαλούσε τα όσα είχε πει. Μάλιστα ό ίδιος εμφανίστηκε περίπου στις 19:30 στην αίθουσα της Ολομέλειας και όλοι συμπέραναν ότι ο κ. Κουρουμπλής θα προχωρούσε σε διορθωτική τοποθέτηση. Ως τόσο μέχρι τις 19: 50 δεν είχε γίνει καμμιά τοποθέτηση από την πλευρά του .

Από εκεί και πέρα οι εξελίξεις ήταν μονόδρομος. Λίγο αργότερα μιλώντας στο στο enikos.gr, ο κ. Κουρουμπλής ανέφερε ότι «είπα αυτό που έλεγε η συνείδησή μου. Δεν χαρακτήρισα κανέναν δολοφόνο» αλλά ήδη ήταν παρελθόν από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Φασουλάς

www.ertnews.gr

from ΕΛΛΑΔΑ – ertnews.gr https://ift.tt/3yy0y60
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Το παρασκήνιο της διαγραφής Κουρουμπλή από την Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ – Τι προηγήθηκε της απόφασης του Α.Τσίπρα (video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">