ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Το ψυχογράφημα των «αρνητών» – Αντισυστημικοί και καχύποπτοι, σύμφωνα με ψυχολόγο (video)


Ποιοι είναι οι «αρνητές» που στηρίζουν τον φόβο, τις παγκόσμιες συνωμοσίες και την συστηματική αντίδραση στις υποδείξεις. Αντισυστημικοί, καχύποπτοι που αντιδρούν σε οποιαδήποτε μορφή εξουσίας είναι οι αρνητές σύμφωνα με την Ψυχολόγο – Ψυχοθεραπεύτρια, Μαργαρίτα Ζωγράφου.

Ποιοι είναι οι «αρνητές» που στηρίζουν τον φόβο, τις παγκόσμιες συνωμοσίες και την συστηματική αντίδραση στις υποδείξεις.

Εν μέσω πανδημίας εντοπίζεται διεθνώς όλο και περισσότερο το φαινόμενο των αρνητών. Η «άρνηση» είναι ένας ασυνείδητος ψυχολογικός αμυντικός μηχανισμός που έχει ως στόχο να μειώσει το άγχος και το φόβο.

Στους αρνητές, οι επιστήμονες εντοπίζουν σε ψυχολογική βάση μια ναρκισσιστική και αντιδραστική συμπεριφορά ταυτόχρονα.

Τρείς οι κατηγορίες των αρνητών των εμβολίων

Θέλοντας να προσεγγίσουμε το εσωτερικό του φάσματος της «άρνησης» απευθυνθήκαμε στην Μαργαρίτα Ζωγράφου, Ψυχολόγο – Ψυχοθεραπεύτρια ,για να μας κάνει ένα «ψυχογράφημα» των λεγόμενων αρνητών, χωρίζοντας τους σε τρεις κατηγορίες:

Σ’ εκείνους που φοβούνται τον κορονοϊό αλλά φοβούνται το εμβόλιο και τις ενδεχόμενες παρενέργειες, τους αντισυστημικούς – καχύποπτους οι οποίοι αντιδρούν πάντα σε οποιαδήποτε μορφή εξουσίας, αλλά και εκείνους που παρασύρονται από διάφορους συνωμοσιολογους ή κάποιες ομάδες ανθρώπων οι οποίοι μπορούν να δεχθούν ότι τους είναι πιο εύκολο να καταλαβαίνουν, χωρίς όμως να έχουν τις απαιτούμενες γνώσεις.

Εξίσου σημαντικό στην όλη κατάσταση, είναι η έμφυτη τάση του ανθρώπου να συγκρατεί ό,τι αρνητικό είδε ή διάβασε.

Ρεπορτάζ: Νία Αβδελλή | ΕΡΤ

www.ertnews.grfrom ΕΛΛΑΔΑ – ertnews.gr https://ift.tt/329LxLO
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Το ψυχογράφημα των «αρνητών» – Αντισυστημικοί και καχύποπτοι, σύμφωνα με ψυχολόγο (video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">