ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο καιρός των Χριστουγέννων: Βελτίωση με άνοδο της θερμοκρασίας – Αναλυτική πρόγνωση (video)


Από σήμερα μέχρι και τις αρχές της επόμενης εβδομάδας οι πολύ ψυχρές αέριες μάζες θα κρατηθούν στα πολύ βόρεια τμήματα της Ευρώπης κι επομένως θα επικρατήσει γενικά ήπιος καιρός με σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας που τα Χριστούγεννα θα φτάσει και τους 17-19, πιθανόν τοπικά και 20 βαθμούς στα νότια.

Για σήμερα Πέμπτη, αρκετός ήλιος στις περισσότερες περιοχές και μόνο στα ανατολικά και νότια συννεφιές κατά διαστήματα, με λίγες βροχές σε Κρήτη και Ν. Πελοπόννησο και τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι βοριάδες μόνο στα νότια θα φτάνουν τα 4-5 και τοπικά τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν αλλάζει σημαντικά, ενώ τη νύχτα στα κεντρικά και βόρεια θα έχουμε κατά τόπους παγετό, φτάνοντας και τους -5 βαθμούς στα βόρεια.

ΑΤΤΙΚΗ

Λίγες συννεφιές κατά διαστήματα, εξασθενημένοι βοριάδες 3-4 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 5 μποφόρ και θερμοκρασία έως 12 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καλός καιρός, ασθενείς άνεμοι 2-3 μποφόρ και θερμοκρασία έως 10 βαθμούς.

ΑΥΡΙΟ – ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Καλός καιρός σε όλη τη χώρα, με λίγες συννεφιές μόνο στα δυτικά και το Ανατολικό και Ν. Αιγαίο και τις πρωινές και βραδινές ώρες τοπικά περιορισμένη ορατότητα. Σταδιακά νοτιάδες 3-5 μποφόρ και μικρή άνοδος θερμοκρασίας, με κρύο όμως τις βραδινές ώρες και παγετό στα βόρεια.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Έτσι λοιπόν, το Σάββατο ανήμερα των Χριστουγέννων στο Ιόνιο, τα δυτικά και το Ανατολικό και Ν. Αιγαίο θα έχουμε ασθενείς βροχές και από το βράδυ και κατά τη διάρκεια της Κυριακής στα δυτικά θα έχουμε και κάποιες καταιγίδες, ενώ τη Δευτέρα θα έχουμε περισσότερες βροχές και καταιγίδες στις παραπάνω περιοχές. Στην υπόλοιπη χώρα το Σάββατο θα επικρατεί ηλιοφάνεια, λίγες συννεφιές την Κυριακή και τη Δευτέρα λίγες τοπικές βροχές.

Οι νοτιάδες το Σάββατο δε θα ξεπερνούν τα 3-5 μποφόρ, την Κυριακή θα ενισχυθούν στα 4-6 και το βράδυ στο Ιόνιο 7 μποφόρ και τη Δευτέρα στα πελάγη θα φτάνουν τα 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα ανεβαίνει σταδιακά μέχρι και την Κυριακή, φτάνοντας και τους 18-20 βαθμούς τοπικά, ενώ τη Δευτέρα δε θα αλλάξει σημαντικά. Ανοιξιάτικες θερμοκρασίες μεν το μεσημέρι, το βράδυ βέβαια θα κάνει χειμωνιάτικο κρύο.

ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ – ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

Την ερχόμενη βδομάδα και όσο πλησιάζουμε την Πρωτοχρονιά, φαίνεται ότι θα επικρατήσουν ξανά οι βοριάδες πέσει σταδιακά η θερμοκρασία ξανά στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα και θα κάνουν και πάλι την εμφάνισή τους οι βροχές και τα χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά, σύμφωνα όμως τουλάχιστον με τα τωρινά στοιχεία δε φαίνεται κάτι το έντονο ή τα χιονια να κατεβαίνουν σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.

Πάττυ (Παναγιώτα) Δ. Σπηλιωτοπούλου – B.Sc. Φυσικός – M.Sc. Μετεωρολόγος – Περιβαλλοντολόγος

www.ertnews.gr

from ΕΛΛΑΔΑ – ertnews.gr https://ift.tt/3JaO4WZ
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο καιρός των Χριστουγέννων: Βελτίωση με άνοδο της θερμοκρασίας – Αναλυτική πρόγνωση (video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">