ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Συνάντηση στο Υπουργείο Μεταφορών με στελέχη της Αττικής Οδού για τις αποζημιώσεις – Πώς θα δοθούν τα 2.000 ευρώ


Άμεσα θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις των 2.000 ευρώ στους οδηγούς που εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό, διαβεβαιώνει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Μετά και τη χθεσινή δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, που έκανε λόγο για “σαφέστατες ευθύνες στον παραχωρησιούχο για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε αυτή, την τελευταία χιονοθύελλα”, σήμερα επίκειται συνάντηση του υφυπουργού Υποδομών Γιώργου Καραγιάννη με επικεφαλής της Εταιρείας Αττικές Διαδρομές που διαχειρίζεται την Αττική Οδό.

Για το χάος της Αττικής Οδού, Επιτροπή του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών εντός 25 ημερών, αναμένεται να παραδώσει το πόρισμά της, για να αποδοθούν κυρώσεις.

Σύμφωνα με το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, οι πολίτες που ταλαιπωρήθηκαν τα τελευταία 24ωρα, δικαιούνται πλήρους και πραγματικής αποζημίωσης. Παράλληλα επισημαίνει, ότι η καταβολή των αποζημιώσεων στους πολίτες, δεν ακυρώνει το δικαίωμα προσωπικής προσφυγής τους. Ανοιχτό είναι και το ενδεχόμενο για αποζημίωση των χιλιάδων νοικοκυριών, που έμειναν χωρίς ρεύμα.

Συνάντηση για τις τεχνικές λεπτομέρειες

Αντικείμενο της συνάντησης του υφυπουργού υποδομών θα είναι οι τεχνικές λεπτομέρειες για την καταβολή των 2.000 ευρώ καθώς έχουν προκύψει αρκετά ζητήματα για το αν η αποζημίωση αφορά το όχημα και όχι τους επιβάτες, τι θα γίνει με τους επιβάτες ταξί ή εγκλωβισμένους υπαλλήλους εταιρειών.

Στη χθεσινή δήλωσή του ο πρωθυπουργός είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ότι “ιδιωτικοί φορείς οι οποίοι διαχειρίζονται, όχι με ευκαταφρόνητο κέρδος, κρίσιμες υποδομές, έχουν υποχρεώσεις. Με πρώτη, να μπορούν να κρατούν το δρόμο ευθύνης τους ανοιχτό. Αυτό έγινε στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας. Δυστυχώς, όμως, δεν έγινε στην Αττική Οδό”

Η καταβολή αποζημίωσης στους εγκλωβισμένους της Αττικής οδού (4.500 πολίτες και 2.500 οχήματα) θα γίνει μετά την ενεργοποίηση για πρώτη φορά του σχετικού νόμου 4663/2020, “ανεξάρτητα από τις όποιες ιδιωτικές απαιτήσεις μπορεί να εγερθούν ή από τις ενέργειες που θα ακολουθήσει το Δημόσιο στο θέμα αυτό”, σύμφωνα με όσα διευκρίνισε στην τοποθέτησή του ο πρωθυπουργός.

Επιπρόσθετα, ο υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής είχε δηλώσει ότι τα 2.000 ευρώ θα δοθούν άμεσα σε όσους ταλαιπωρήθηκαν στην Αττική Οδό, ενώ όσοι από αυτούς το επιθυμούν θα έχουν τη δυνατότητα να προσφύγουν στη δικαιοσύνη για να διεκδικήσουν μεγαλύτερη αποζημίωση.

Φ. Δωρής στο Πρώτο: Οι πολίτες μπορούν να κερδίσουν σημαντική αποζημίωση από Αττική Οδό, Περιφέρεια και Δημόσιο (audio)

Η ανακοίνωση της Αττικής Οδού

Να σημειωθεί ότι μετά από παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη η διαχειρίστρια εταιρεία του αυτοκινητόδρομου είχε εκδώσει την σχετική ανακοίνωση:

“Η Αττική Οδός ενημερώνει ότι σε συνέχεια της πρωτόγνωρης και έντονης χιονοκαταιγίδας που σημειώθηκε χθες (Δευτέρα, 24/1) στην Αττική και με αίσθημα έμπρακτης συμπαράστασης απέναντι στους οδηγούς και συνεπιβάτες τους που δοκιμάστηκαν στους οδικούς άξονες της Αττικής Οδού, πρόκειται να διαθέσει παροχή ύψους 2.000 ευρώ ανά εγκλωβισμένο όχημα, γνωστοποιεί η εταιρεία. Οι τεχνικές λεπτομέρειες της διαδικασίας θα ανακοινωθούν σε δεύτερο χρόνο, εφόσον ολοκληρωθεί η καταγραφή όλων των οχημάτων από τις αρμόδιες αρχές… Μετά και τον απεγκλωβισμό του τελευταίου οδηγού η εταιρεία θα τοποθετηθεί για τα γεγονότα και τις ευθύνες που αναλογούν στον κάθε εμπλεκόμενο φορέα, καταλήγει.

Δείτε επίσης

www.ertnews.grfrom ΕΛΛΑΔΑ – ertnews.gr https://ift.tt/349Psco
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Συνάντηση στο Υπουργείο Μεταφορών με στελέχη της Αττικής Οδού για τις αποζημιώσεις – Πώς θα δοθούν τα 2.000 ευρώ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">