ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Πάνω από 25.000 σε δύο ημέρες τα κρούσματα από τα self test μαθητών και εκπαιδευτικών


Από τον δεύτερο μαζικό οριζόντιο έλεγχο για την προσέλευση μαθητών και εκπαιδευτικών στα σχολεία, προέκυψαν έως σήμερα το πρωί 9.688 θετικά self test.

Θα ακολουθήσει και τρίτο τεστ την Πέμπτη για προσέλευση στο σχολείο την Παρασκευή.

Ικανοποίηση στην κυβέρνηση για τον τρόπο που κύλησε η επιστροφή των μαθητών στη δια ζώσης εκπαίδευση. Κυβερνητικά στελέχη έκαναν λόγο για μία πολύ δύσκολη απόφαση της οποίας η ορθότητα αποδεικνύεται. Από την Κυριακή, 1,6 εκατ. μαθητές και καθηγητές έκαναν τεστ για κορονοϊό, τα οποία, αν δεν γίνονταν, τα κρούσματα δεν θα είχαν εντοπιστεί και θα κυκλοφορούσαν στην κοινότητα, όπως ανέφεραν κυβερνητικά στελέχη. Ο δεύτερος έλεγχος έδειξε σχεδόν 10.000 θετικά κρούσματα και – όπως είπαν χαρακτηριστικά – αυτό αποτελεί απόδειξη ότι το πολλαπλό φίλτρο με τα τρία self tests λειτουργεί και ήταν απαραίτητο.

Από την κυβέρνηση τονίζεται ότι «εφαρμόζονται πολλαπλά φίλτρα για τον περιορισμό της διασποράς του ιού και πως μέσω των ελέγχων που πραγματοποιούνται για τον εντοπισμό κρουσμάτων χάρη στη λειτουργία των σχολείων, ανιχνεύονται χιλιάδες εν δυνάμει φορείς που διαφορετικά θα κυκλοφορούσαν δίχως να έχουν οποιαδήποτε υποψία ότι μπορεί να μεταδίδουν τον ιό».

www.ertnews.grfrom ΕΛΛΑΔΑ – ertnews.gr https://ift.tt/3zNOBtv
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Πάνω από 25.000 σε δύο ημέρες τα κρούσματα από τα self test μαθητών και εκπαιδευτικών Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">