ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

«Άνοιξαν» 5.805 στόματα θυμάτων έμφυλης βίας στη γραμμή SOS 15900 (video)


Τα τελευταία χρόνια συγκλονιζόμαστε όλο και περισσότερο με την αγριότητα περιστατικών βίας που καταγγέλλονται ή εξιχνιάζονται αφού δυστυχώς πολλά καταλήγουν σε δολοφονίες. Οι ειδικοί αναφέρουν πως δεν έχουν αυξηθεί τα περιστατικά βίας, αλλά πλέον, οι δομές που υπάρχουν δίνουν τη δύναμη σε ένα θυματοποιημενο άτομο να βρει το κουράγιο να καταγγείλει τα όσα συμβαίνουν σε κλειστές πόρτες. Η κυρια Ειρήνη Κυριακή, επιστημονική επόπτρια δικτύου δομών της ΓΓΟΠΙΦ, μίλησε στην κάμερα της εκπομπής “από τις 6” για τα περιστατικά κακοποιησης που αντιμετωίζει το ΚΕΘΙ.

5.805 θύματα έμφυλης βίας κατήγγειλαν ενδοοικογενειακή βια, σεξουαλική παρενόχληση και βιασμό στη γραμμή SOS 15900 το 2021.

Στην Ελλάδα, μόλις εδώ και 2 χρόνια ξεκίνησαν να καταγράφονται τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας και η σχέση τους με τον κακοποίητή. Αξιοσημείωτο είναι πως και άνδρες καταγγέλλουν κακοποίηση, όμως η πλειοψηφία των περιπτώσεων αφορά γυναίκες θύματα από άνδρες θύτες.

Η σκληρή πραγματικότητα περιλαμβάνει τη συγκάλυψη, τον φόβο και την ανοχή αλλά μόνο το ίδιο το θύμα μπορεί να σπάσει τον κύκλο της βίας που κάποιοι λένε πως ήταν συνδεδεμένος με πρότυπα και στερεότυπα της χώρας μας.

Ρεπορτάζ: Νία Αβδελλή

www.ertnews.grfrom ΕΛΛΑΔΑ – ertnews.gr https://ift.tt/3Kp3AiJ
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: «Άνοιξαν» 5.805 στόματα θυμάτων έμφυλης βίας στη γραμμή SOS 15900 (video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">