ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Α. Λουρίδα στο Πρώτο:  Τα σχολεία ανοίγουν με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια – Καλή φώτιση στους αντιεμβολιαστές (audio)


Την πεποίθηση ότι τα σχολεία θα ανοίξουν από την Δευτέρα με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια, καθώς «απόλυτη ασφάλεια δεν υπάρχει σε τίποτα με την πανδημία», εξέφρασε η Αθανασία Λουρίδα, μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Παιδίατρος – Λοιμωξιολόγος, διευθύντρια στην Α’ Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Σε ρυθμούς επικαιρότητας» με τον Αλφόνσο Βιτάλη.

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο συστηματικό testing, με το πρώτο τεστ να γίνεται την Κυριακή ώστε τυχόν μολυσμένοι μαθητές δεν θα πάνε στο σχολείο και θα ξεκινήσουν τα σχολεία με αρκετή ασφάλεια. «Και βέβαια μην ξεχνάμε ότι στα σχολεία τηρούνται κανόνες. Φορούν μάσκες, τηρούν τα μέτρα ασφαλείας, τις λεγόμενες μη φαρμακευτικές παρεμβάσεις που είναι αποτελεσματικές, όπως η υγιεινή των χεριών , ο αερισμός των τάξεων κτλ. Και όλα αυτά συντεταγμένα στη σχολική κοινότητα, κάτι που δεν είναι σίγουρο ότι γίνεται- όπως είπε- όταν το παιδί είναι στο σπίτι ή στο πάρκο.

Μίλησε για την καθολική χρήση μάσκας στα σχολεία και το συστηματικό και εκτεταμένο screening test, το οποίο – όπως δήλωσε- «μέχρι και το κλείσιμο των σχολείων για τις γιορτές, ανίχνευε μέχρι 85% ασυμπτωματικά παιδιά». «Αυτό το self test το οποίο έχει κατηγορηθεί άδικα και πάρα πολύ από μη ειδήμονες, έγινε τελικά δεκτό και πιστευτό από τους γονείς. Όταν το βάλαμε πέρυσι, υπήρχαν πάρα πολλές αντιδράσεις. Υπήρχαν γονείς αρνητές. Και τελικά οι γονείς επειδή είδαν ότι δουλεύει, ότι είναι αποτελεσματικό και ότι κρατάει τα παιδιά τους ασφαλή, το δέχθηκαν και το εφαρμόζουν. Και αυτή τη στιγμή ξεκινάμε τα σχολεία μας δίνοντας δωρεάν 5 self test», ξεκαθάρισε η Παιδίατρος – Λοιμωξιολόγος.

Σύμφωνα με την ίδια, το παιδί που ανιχνεύεται ασυμπτωματικό και ειδικά με την Όμικρον – η οποία φαίνεται ότι είναι πιο ήπια- θα παραμένει στο σπίτι και θα απομονώνεται. Ελπίζουμε από το συστηματικό testing που θα γίνει, το πρώτο τεστ θα γίνει πριν ξεκινήσουν ώστε τα τυχόν μολυσμένα δεν θα πάνε, άρα αυτά που θα βγουν θετικά δεν θα πάνε και θα ξεκινήσουν τα σχολεία με αρκετή ασφάλεια και βέβαια μην ξεχνάμε ότι στα σχολεία τηρούνται κανόνες. Φορούν μάσκες, τηρούν τα μέτρα ασφαλείας, τις λεγόμενες μη φαρμακευτικές παρεμβάσεις που είναι αποτελεσματικές, δηλαδή την υγιεινή των χεριών , τον αερισμό των τάξεων κτλ, και γίνεται συντεταγμένα στη σχολική κοινότητα, δεν γίνεται όταν το παιδί είναι στο σπίτι ή στο πάρκο.

Το παιδί που ανιχνεύεται ασυμπτωματικό και ειδικά με την Όμικρον – που φαίνεται ότι είναι πιο ήπια- θα παραμένει στο σπίτι και θα απομονώνεται. Και έχουμε και ένα επιπλέον όπλο, το 50% των εφήβων και των παιδιών του Λυκείου είναι εμβολισμένα, και το 40% των παιδιών άνω των 12 επίσης είναι εμβολιασμένα. Η κυρία Λουρίδα τόνισε πως όταν το παιδί γίνει καλά και είναι ελεύθερο συμπτωμάτων για τρία 24ωρα, δηλαδή δεν έχει πυρετό και έντονο βήχα, μπορεί να επιστρέψει με ασφάλεια στο σχολείο με τη μάσκα του καθώς δεν μεταδίδει τον ιό. Επισήμανε ότι η Όμικρον μεταδίδεται  2 μέρες πριν και 2-3 μέρες μετά τη νόσηση.

«Να μη φοβούνται οι γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, ειδικά στις ηλικίες 5-11 που έχουν γίνει πάνω από 5 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου, με απόλυτη ασφάλεια, χωρίς καμία παρενέργεια. Το εμβόλιο για τα παιδιά είναι απολύτως ασφαλές και αποτελεσματικό», ανέφερε και ευχήθηκε «καλή φώτιση στους αντιεμβολιαστές».

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ – ertnews.gr https://ift.tt/3HDabDK
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Α. Λουρίδα στο Πρώτο:  Τα σχολεία ανοίγουν με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια – Καλή φώτιση στους αντιεμβολιαστές (audio) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">