ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς


Εκοιμήθη σήμερα στις 7.30 το πρωί ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς ο οποίος νοσηλευόταν με κορονοϊό στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Ο μητροπολίτης Κοσμάς εισήχθη αρχικά στο νοσοκομείο Αγρινίου στις 1 Δεκεμβρίου όταν ήδη ήταν πολύ επιβαρυμένη η κατάσταση της υγείας του.

Ο 76χρονος Μητροπολίτης ήταν ανεμβολίαστος και αρχικά είχε αρνηθεί την εισαγωγή στο νοσοκομείο. Τελικά λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του εισήχθη αρχικά στο νοσοκομείο Αγρινίου και κατόπιν μεταφέρθηκε σε ΜΕΘ του Ευαγγελισμού όπου έμεινε διασωληνωμένος για 25 ημέρες. Αποσωληνώθηκε και μετά από μικρή βελτίωση τελικά η κατάστασή του επιδεινώθηκε και κατέληξε.

Πριν λίγο καιρό έφυγε από την ζωή και η αδερφή του από κορονοϊό.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς Παπαχρήστος, γεννήθηκε στη Σκουτεσιάδα Αγρινίου το έτος 1945. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Θεολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και έλαβε το πτυχίο και των δύο.

Χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος από τον Μακαριστό Μητροπολίτη πρ. Αιτωλίας και Ακαρνανίας κυρό Θεόκλητο το έτος 1974. Υπηρέτησε ως Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας για περισσότερα από τριάντα χρόνια και ανέπτυξε πλούσια δραστηριότητα. Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας χειροτονήθηκε στις 8 Οκτωβρίου 2005.

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ – ertnews.gr https://ift.tt/330Wa44
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">