ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γ. Οικονόμου: Νέες παρεμβάσεις δρομολογούνται για την αντιμετώπιση της ακρίβειας


Νέες κυβερνητικές παρεμβάσεις δρομολογούνται για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και των ανατιμήσεων που αναμένονται το επόμενο διάστημα αποκάλυψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, σε τηλεοπτική συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.

Σχετικά με τη σκέψη της κυβέρνησης να προχωρήσει σε  η μείωση του ΦΠΑ σε βασικά προϊόντα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι σύντομα θα ανακοινώσει τις παρεμβάσεις της. Υπογράμμισε ότι υπάρχει μία διαρκής κινητικότητα από την πλευρά της κυβέρνησης διότι από τις αρχές του φθινοπώρου είμαστε αντιμέτωποι με πληροφορίες και ενδείξεις μεγάλων ανατιμήσεων, που με αφορμή την ενέργεια αλλά και τη διαφορά μεταξύ προσφοράς και ζήτησης εξαιτίας των παράπλευρων συνεπειών της πανδημίας έχει παρατηρηθεί αύξηση τιμών διεθνώς, σε όλον τον κόσμο.

«Από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση, σε όλα τα επίπεδα, έκανε παρεμβάσεις. Και σε ό,τι αφορά τη στήριξη για να έχουν όσο το δυνατόν μικρότερο αποτύπωμα οι τιμές στην ενέργεια (400 εκατ. μόνο τον Γενάρη για στήριξη στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και σε νοικοκυριά αλλά και σε επιχειρήσεις), παρακολουθούμε το φαινόμενο όσον αφορά τις αυξήσεις και ανατιμήσεις που αναμένονται το επόμενο διάστημα, είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με την αγορά και εξετάζουμε μία σειρά παρεμβάσεων», ανέφερε.

Ακόμη, ο κ. Οικονόμου είπε πως η πρόθεση της κυβέρνησης όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν να σταθεί στο πλευρό της κοινωνίας και να παράσχει ουσιαστική στήριξη και στα πολύ δύσκολα με τα lockdown, στηρίζοντας την οικονομία αλλά και τα εισοδήματα, την ελληνική κοινωνία, και στην ίδια γραμμή θα συνεχίσει.

Εξήγησε ότι η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών έγινε με διάφορους τρόπους, αύξηση του κατώτατου μισθού, φοροελαφρύνσεις, μείωση ασφαλιστικών εισφορών και θα συνεχίσει να γίνεται και τη νέα χρονιά.

Ο κ. Οικονόμου τόνισε ωστόσο ότι η στήριξη της κοινωνίας δεν πρέπει να θέτει σε κίνδυνο τη στέρεα βάση ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Οι κινήσεις , είπε, πρέπει να είναι μελετημένες και προσεκτικές γιατί η οικονομική πολιτική στήριξης, την οποία έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία.

Για το  τι ισχύει για τις άδειες ειδικού σκοπού για τους γονείς που τα παιδιά τους νοσούν από κορονοϊό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι είναι ένα υπαρκτό ζήτημα που θα αντιμετωπιστεί έγκαιρα και πλήρως, ώστε να μη μείνει κανένας εργαζόμενος απροστάτευτος ή να μην υπάρχουν ασάφειες που θα δημιουργούν προβλήματα.

Επίσης, ο κ. Οικονόμου επεσήμανε ότι η μεγάλη διασπορά της Όμικρον υποχρεώνει αρκετούς εργαζόμενους να παραμένουν στο σπίτι. «Αυτή η μαζικότητα είναι κάτι πρωτόγνωρο» είπε και διαβεβαίωσε πως «θα αντιμετωπιστεί αυτό το θέμα έτσι ώστε να μην επιβαρύνονται οι άνθρωποι, ο εργοδότης να καλύπτει την αποζημίωση που πρέπει να καλυφθεί και ο ΕΦΚΑ να συμμετέχει γιατί δεν μιλάμε για μικρά ποσά. Έχουμε τα εργαλεία και θα το αντιμετωπίσουμε».

Σε ότι αφορά την επιβολή του προστίμου των 100 €  τον μήνα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε πως από τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου θα επιβάλλεται στους 60 και άνω που παραμένουν ανεμβολίαστοι.

Τέλος, αναφερόμενος στις επιθέσεις στους πανεπιστημιακούς χώρους τις χαρακτήρισε καταδικαστέες από οποιουσδήποτε  και αν προέρχονται .

Η κυβέρνηση με αυτή την πρακτική βρίσκεται  σε διαρκή ρήξη όχι μόνο στα  λόγια, τόνισε,  αλλά με τους νόμους που ψηφίσαμε, με τις διαδικασίες που εφαρμόσαμε, με τους ανθρώπους που οδηγήσαμε στη Δικαιοσύνη για τις συμπεριφορές τις απαράδεκτες εναντίον πανεπιστημιακών στο παρελθόν, με τις καταλήψεις που εκκενώσαμε στην πανεπιστημιακή κοινότητα», ανέφερε ο κ. Οικονόμου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ertnews.grfrom ΕΛΛΑΔΑ – ertnews.gr https://ift.tt/3HZ8z7K
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γ. Οικονόμου: Νέες παρεμβάσεις δρομολογούνται για την αντιμετώπιση της ακρίβειας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">