ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στην σύνοδο της στρατιωτικής επιτροπής του NATO-Τί συζητήθηκε


Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, συμμετείχε, στις 12 και 13 Ιανουαρίου, μέσω τηλεδιάσκεψης στην πρώτη για το 2022 σύνοδο της στρατιωτικής επιτροπής του NATO σε επίπεδο αρχηγών Γενικών Επιτελείων Εθνικής Άμυνας, υπό τον πρόεδρό της ναύαρχο Rob Bauer.

Η πρώτη ημέρα των εργασιών της συνόδου αφορούσε σε θέματα στρατιωτικής στρατηγικής και επικεντρώθηκε στην πρόοδο υλοποίησης του «Προεξάρχοντος Κειμένου Διεξαγωγής Πολέμου του NATO» και του αντίστοιχου για την «Αποτροπή και Άμυνα στην Ευρω-Ατλαντική Περιοχή», καθώς και στη συνδρομή της Στρατιωτικής Επιτροπής στην κατάρτιση του νέου Στρατηγικού Δόγματος της Συμμαχίας.

Τις εργασίες της δεύτερης ημέρας της συνόδου, προστίθεται στην ανακοίνωση, προλόγισε ο γγ του ΝΑΤΟ Γιενς Στόλτεμπεργκ , ο οποίος αναφέρθηκε στην τρέχουσα πολιτική κατάσταση καθώς και στις προτεραιότητες της Συμμαχίας ενόψει της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ, που θα πραγματοποιηθεί στην Μαδρίτη τον προσεχή Ιούνιο, τονίζοντας τη σημασία της στενής συνεργασίας του πολιτικού και του στρατιωτικού σκέλους της Συμμαχίας για τη διατήρηση της ενότητας και της ισχύος του ΝΑΤΟ.

Εξάλλου, η στρατιωτική επιτροπή συζήτησε τη «Διάταξη Αποτροπής και Άμυνας»  της Συμμαχίας, καθώς και την κατάσταση ασφαλείας στη Γεωργία και την Ουκρανία.

www.ertnews.grfrom ΕΛΛΑΔΑ – ertnews.gr https://ift.tt/3AbYTUR
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στην σύνοδο της στρατιωτικής επιτροπής του NATO-Τί συζητήθηκε Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">