ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Διασπορά στον Ευαγγελισμό: “Οριακή η κατάσταση” – Τι καταγγέλλει ο πρόεδρος των εργαζομένων (video)


«Μπλόκο» στα επισκεπτήρια του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», για δύο εβδομάδες, επιβλήθηκε από χθες καθώς ενενήντα δύο υγειονομικοί βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό. Για την «υγειονομική βόμβα» εντός του μεγαλύτερου δημόσιου νοσοκομείου της χώρας μίλησε στην ΕΡΤ ο Γιώργος Φερεντίνος, πρόεδρος των εργαζομένων.

Πλησιάζουν τους 100 οι υγειονομικοί με κορονοϊό

«Η κατάσταση στον Ευαγγελισμό είναι πολύ δύσκολη. Έχουμε πάνω από 90 συναδέλφους που έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό και βρίσκονται εκτός εργασίας. Ένα νούμερο που αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες ώρες καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία της ιχνηλάτησης και αναμένεται να είναι πάνω από 100 τις επόμενες ώρες. Επίσης, πάνω από 90 συνάδελφοι βρίσκονται σε αναστολή εργασίας εδώ και περίπου τέσσερις μήνες», δήλωσε στην εκπομπή «Από τις Έξι» ο κ. Φερεντίνος.

Τα τμήματα δουλεύουν οριακά

Σύμφωνα με τον ίδιο περισσότεροι από 200 εργαζόμενοι, αθροιστικά, απουσιάζουν από τα πόστα τους. «Αυτό έχει δημιουργήσει μια πολύ δύσκολη κατάσταση για το υπόλοιπο προσωπικό, το οποίο δουλεύει εδώ και δύο χρόνια σε καθεστώς εντατικοποίησης της εργασίας και αναστολών και προσπαθεί να ανταποκριθεί σε δύσκολες καταστάσεις».

Πρόσθεσε επίσης ότι τμήματα του νοσοκομείου δουλεύουν οριακά, χωρίς το προσωπικό να μπορεί να λείψει με άδεια ασθενείας: «Υπάρχει καταγγελία ότι συνάδελφοι δέχονται πιέσεις να μην κατεβαίνουν να κάνουν τεστ για τον κορονοϊό για να μη δημιουργηθεί πρόβλημα στα τμήματα σε περίπτωση που το προσωπικό βγει θετικό καθώς το προσωπικό είναι οριακό».

Όπως αποκάλυψε ο κ. Φερεντίνος ,«η κατάσταση είναι εκρηκτική και στις ΜΕΘ με την αναλογία των νοσηλευτών προς τους βαρέως πάσχοντες να εκτοξεύεται σε αναλογία 1:4 ενώ η αναλογία πρέπει να είναι 1:1».

Μεγάλη η διασπορά και στους συνοδούς ασθενών

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό» το πρόβλημα της διασποράς του ιού δεν αφορά μόνο το προσωπικό του νοσοκομείου αλλά και στους συνοδούς ασθενών. «Κάτι που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το πώς γίνονται οι έλεγχοι του επισκεπτηρίου και στο κατά πόσο υπάρχει δωρεάν testing στους συνοδούς.

Το επισκεπτήριο καλύπτει λειτουργικές ανεπάρκειες του νοσοκομείου – Μεγάλες οι ελλείψεις προσωπικού

Τόνισε ακόμη ότι «το επισκεπτήριο, στη δεδομένη στιγμή, είναι κάτι απαραίτητο γιατί δεν υπάρχει το αναγκαίο προσωπικό που θα μπορέσει να προσφέρει στους ασθενείς τις απαραίτητες υπηρεσίες υγείας.

«Αυτή την στιγμή σε τμήματα υπάρχουν μόνο δύο νοσηλευτές για εβδομήντα ασθενείς με αποτέλεσμα να χρειάζεται, ασθενείς, να περιμένουν και δύο ώρες για ένα ποτήρι νερό». κατήγγειλε επισημαίνοντας ότι «το επισκεπτήριο καλύπτει λειτουργικές ανεπάρκειες του νοσοκομείου».

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Μπατζάκη | ΕΡΤ

www.ertnews.grfrom ΕΛΛΑΔΑ – ertnews.gr https://ift.tt/3zpxJtd
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Διασπορά στον Ευαγγελισμό: “Οριακή η κατάσταση” – Τι καταγγέλλει ο πρόεδρος των εργαζομένων (video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">