ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο καιρός με την Πάττυ Σπηλιωτοπούλου: Συνεχίζεται η καλοκαιρία – Πότε επιστρέφει ο χειμώνας (video)


Συνεχίζεται η καλοκαιρία σήμερα σύμφωνα με την μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Πάττυ Σπληλιωτοπούλου.

Σήμερα ο καιρός θα παραμείνει καλός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, από αύριο όμως περιμένουμε σταδιακή αλλαγή με συννεφιές και τοπικές βροχές και από την Παρασκευή επιστροφή του χειμώνα, με βροχερό καιρό στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, πτώση θερμοκρασίας και χιόνια στα ορεινά. Η τάση, μάλιστα, δείχνει ακόμα περισσότερο κρύο από τις 13-15 Ιανουαρίου και μετά, με πολλά χιόνια και σε χαμηλότερα υψόμετρα.

ΣΗΜΕΡΑ

Στην Α. Μακεδονία, τη Θράκη, το Ανατολικό και Ν. Αιγαίο λίγες συννεφιές, με πιθανές ασθενείς βροχές στο Α. Αιγαίο και τα βορειοδυτικά. Καλός θα παραμείνει ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα, ενώ θα έχουμε και τοπικές ομίχλες τώρα νωρίς το πρωί και τη νύχτα. Οι νοτιάδες θα φτάνουν τα 4-6 και στο Αιγαίο σταδιακά τα 7-8 μποφόρ τοπικά και η θερμοκρασία θα αγγίξει και πάλι σε αρκετές περιοχές τους 17-19, στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και τους 20 βαθμούς.

ΑΤΤΙΚΗ

Λιακάδα, νοτιάδες 4-5 μποφόρ και θερμοκρασία 18 βαθμοί.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ηλιοφάνεια και τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες, ασθενείς μεταβλητοί άνεμοι και σταδιακά νοτιάδες έως 5 μποφόρ και θερμοκρασία 16 βαθμοί.

ΑΥΡΙΟ – ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ

Περισσότερες βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, την Κρήτη, το ΒΑ. Αιγαίο, τα
Δωδεκάνησα και τη Θράκη και σταδιακά, συννεφιές στην υπόλοιπη χώρα, με τοπικές βροχές από αργά το απόγευμα στα βόρεια και το Κ. Αιγαίο. Σταδιακή εξασθένηση των νοτιάδων στο Αιγαίο και από το απόγευμα τοπικά στα πελάγη έως 6 μποφόρ και μικρή πτώση θερμοκρασίας.

Την Παρασκευή σταδιακή επιδείνωση με βροχές σε αρκετές περιοχές και κυρίως στα δυτικά, κεντρικά, βόρεια και το Α. Αιγαίο, όπου θα σημειωθούν και καταιγίδες και θα πέσουν λίγα χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Νοτιάδες στο Ιόνιο και βαθμιαία βοριάδες στο Αιγαίο 4-6 μποφόρ και θα πέσει άλλο λίγο η θερμοκρασία.

Βροχερό θα είναι και το Σαββατοκύριακο, με βοριάδες, περαιτέρω πτώση θερμοκρασίας και χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Πάττυ (Παναγιώτα) Δ. Σπηλιωτοπούλου
B.Sc. Φυσικός
M.Sc. Μετεωρολόγος – Περιβαλλοντολόγος
M.Sc. Ειδικός στις Στρατηγικές Διαχείρισης Κρίσεων & Καταστροφών
M.A. Δημοσιογράφος
Εθνικό & Καποδιστριακό Παν/μιο Αθηνών

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ – ertnews.gr https://ift.tt/3FW3TPl
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο καιρός με την Πάττυ Σπηλιωτοπούλου: Συνεχίζεται η καλοκαιρία – Πότε επιστρέφει ο χειμώνας (video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">