ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο καιρός με την Πάττυ Σπηλιωτοπούλου: Μυρίζει άνοιξη, αλλά ο χειμώνας είναι ακόμα εδώ


Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός σήμερα σύμφωνα με την μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Πάττυ Σπηλιωτοπούλου.
Μόνο σε Α. Αιγαίο και Δωδεκάνησα τοπικές βροχές, με σταδιακή βελτίωση και στην υπόλοιπη χώρα πολύ καλός καιρός, λίγη αφρικανική σκόνη θα έχουμε βέβαια στα ανατολικά και νότια. Οι άνεμοι αρχικά δυτικοί και στη συνέχεια βόρειοι δε θα ξεπερνούν τα 3-5 και τοπικά στα ανατολικά τα 6 μποφόρ κι ανεβαίνει η θερμοκρασία έως 17-19 βαθμούς το μεσημέρι.

ΑΤΤΙΚΗ

Αρκετή ηλιοφάνεια, δυτικοί και βόρειοι ασθενείς άνεμοι 2-4 μποφόρ και θερμοκρασία έως 19 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πολύ καλός καιρός, βοριάδες 4-5, πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ και θερμοκρασία έως 16 βαθμούς.

ΚΑΛΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΜΕ 20ΑΡΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚO

ΑΥΡΙΟ

Λίγο περιορισμένη ορατότητα κυρίως στα δυτικά τη νύχτα και νωρίς το πρωί και ηλιοφάνεια κατά τη διάρκεια της ημέραςορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα δυτικά. Βοριάδες 4-6 και πρόσκαιρα τοπικά έως 7 μποφόρ στα νοτιοανατολικά, νοτιάδες 3-5 μποφόρ στην υπόλοιη χώρα και θερμοκρασίες έως 18-20 βαθμούς στα κεντρικά και νότια, έως 3-5 βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

ΚΥΡΙΑΚΗ

Σταδιακά αραιές συννεφιές, με πιθανότητα για λίγες ασθενείς βροχές πιθανό δυτικά και τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Νοτιάδες στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ και θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ

Τοπικές βροχές στα δυτικά, τα βόρεια και το Α. Αιγαίο και λίγη συννεφιά στην υπόλοιπη χώρα, με ενίσχυση των φαινομένων στα δυτικά τις βραδινές ώρες, δυτικοί άνεμοι σταδιακά έως 6 μποφόρ και μικρή περαιτέρω άνοδος θερμοκρασίας.

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ

Αρχικά στα δυτικά, τα βόρεια και το Α. Αιγαίο και στη συνέχεια στην υπόλοιπη χώρα βροχές και στα θαλάσσια – παραθαλάσσια καταιγίδες, βαθμιαία θυελλώδεις βοριάδες τοπικά έως 8 μποφόρ στα πελάγη, πτώση θερμοκρασίας και χιόνια στα ορεινά.

Πάττυ (Παναγιώτα) Δ. Σπηλιωτοπούλου
B.Sc. Φυσικός
M.Sc. Μετεωρολόγος – Περιβαλλοντολόγος
M.Sc. Ειδικός στις Στρατηγικές Διαχείρισης Κρίσεων & Καταστροφών
M.A. Δημοσιογράφος
Εθνικό & Καποδιστριακό Παν/μιο Αθηνών

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ – ertnews.gr https://ift.tt/UHiuOfK
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο καιρός με την Πάττυ Σπηλιωτοπούλου: Μυρίζει άνοιξη, αλλά ο χειμώνας είναι ακόμα εδώ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">