ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Κικίλιας προς Περιφερειάρχες: Το υπ. Τουρισμού στέκεται δίπλα σας – Ενώνουμε δυνάμεις


Την ετοιμότητα των Περιφερειών της χώρας για την έναρξη της τουριστικής χρονιάς την 1η Μαρτίου, ζήτησε σήμερα από το βήμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας από τους περιφερειάρχες που βρέθηκαν στην Αθήνα, με αφορμή το σύγκληση του συμβουλίου.Αφού μετέφερε αισιόδοξα νέα για την νέα τουριστική χρονιά του 2022, ο κ. υπουργός υπογράμμισε ότι «θέλουμε να είμαστε δομημένοι και οργανωμένοι με στόχο να επιστρέψει το εισόδημα στην μέση ελληνική οικογένεια», όπως είπε.

Απευθυνόμενος στους περιφερειάρχες της χώρας που σύσσωμοι έδωσαν το «παρών» στο Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού, ο κ. Κικίλιας είπε χαρακτηριστικά: «Είμαστε συμπαίκτες σε αυτή την εθνική προσπάθεια. Ενώνουμε δυνάμεις και εργαζόμαστε σκληρά, με συναίσθηση της ευθύνης να επιστρέψει η ευημερία στη μέση ελληνική οικογένεια. Ξέρω ότι το κάνετε με επαγγελματισμό και με σοβαρότητα σε όλα τα θέματα και θέλω να ξέρετε ότι το υπουργείο Τουρισμού στέκεται δίπλα σας με όλα τα διαθέσιμα εργαλεία».

Σε ό,τι αφορά τα μηνύματα που έχει το υπουργείο Τουρισμού για το 2022 ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε ότι οι προκρατήσεις του Ιανουαρίου, καθώς και τα αιτήματα των αεροπορικών εταιριών για θέσεις στα ελληνικά αεροδρόμια (Slots) ξεπερνούν κάθε προσδοκία. Μεταξύ άλλων ανάφερε ότι η κρουαζιέρα θα έχει αύξηση 250% στην Βόρεια Ελλάδα και την ίδια στιγμή Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα είναι λιμάνια εκκίνησης για κρουαζιέρες. Παράλληλα υπενθύμισε ότι η TUI φέτος θα φέρει 3 εκατομμύρια επισκέπτες στην Ελλάδα, ενώ ιδιαίτερα σημαντικό καταγράφεται το γεγονός ότι από την Αμερική τον Απρίλιο δρομολογούνται για Ελλάδα 14 πτήσεις την εβδομάδα.

Στην παρέμβασή της η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη έκανε έναν μικρό απολογισμό των πεπραγμένων του υπουργείου σημειώνοντας ότι το 2021 έγιναν σημαντικά βήματα ενίσχυσης των ειδικών μορφών τουρισμού. Είναι χαρακτηριστικό ότι ήδη έχουν υπάρξει συμφωνίες με συναρμόδιους υπουργούς για οικοτουρισμό, ποδηλατικό τουρισμό, γαστρονομικό τουρισμό, αλιευτικό τουρισμό, καταδυτικό τουρισμό και τουρισμού υγείας. Παράλληλα τρέχουν δράσεις για ανάπτυξη του οινοτουρισμό, όπως είπε. Αύριο εξάλλου ξεκινούν και οι πληρωμές για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους», ενώ σε ό,τι αφορά την τουριστική εκπαίδευση ξεκίνησε η εργασία της τεχνικής βοήθειας από την ΕΕ για την αναβάθμισή της.

Από την πλευρά τους οι περιφερειάρχες υπογράμμισαν ότι θα είναι πανέτοιμοι για τη νέα χρονιά προκειμένου να υποδεχτούν τους επισκέπτες, σε ό,τι αφορά το μέτωπο των υποδομών.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης.

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ – ertnews.gr https://ift.tt/wyDYdMI
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Κικίλιας προς Περιφερειάρχες: Το υπ. Τουρισμού στέκεται δίπλα σας – Ενώνουμε δυνάμεις Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">