ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η ακρίβεια αποτελεί τον κύριο αντίπαλο της κυβέρνησης Μητσοτάκη


Σαφώς οι μισθοί των 8.000 ευρώ στα τσιράκια του κυβερνώντος κόμματος της ΝΔ μπορεί να εξοργίζουν μια σειρά πολιτών , ακόμα και τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας, όμως στον αντίποδα τα ίδια ίσχυαν και επί εποχής διακυβέρνησης του ''πρώτη φορά αριστερά''.

Δεν πάνε πολλά χρόνια, ούτε η μνήμη της κοινωνίας μας είναι τόσο κοντή ώστε να μην θυμούνται πως και επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είχαν φροντιστεί πληθώρα  τσιράκια του κόμματος , κολλητοί της ηγεσίας, καθώς και οι συνεργαζόμενοι , την ίδια χρονική περίοδο που για σειρά άλλων, ακόμα και στελεχών, ίσχυαν σημεία και τέρατα.

Γράφει ο Γιάννης Κουρδομένος

Η ακρίβεια επί του παρόντος ταλανίζει την Ελληνική κοινωνία και μεγάλο φάσμα Ελληνικών οικογενειών , όμως , ο  κύριος αντίπαλος της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν είναι η αξιωματική αντιπολίτευση . . . είναι η ίδια η ακρίβεια.

Η ακρίβεια στην ενέργεια, στην βενζίνη, στα καταναλωτικά προϊόντα, κ.α., αναγάγεται σε μείζον ζήτημα το οποίο χρησιμοποιούν εντέχνως ακόμα και τα φιλικά στην κυβέρνηση media , όμως εμείς διαπιστώνουμε ότι η κυβερνητική φθορά δεν γίνεται όφελος της αντιπολιτεύσεως.

Όπως γράφει η ΑΥΓΗ του ΣΥΡΙΖΑ '' τον Σεπτέμβριο του 2021 ο Κ. Σκρέκας δεσμευόταν ότι η αύξηση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος δεν θα ξεπερνά το 1 έως 2 ευρώ τον μήνα. Ο ίδιος υπουργός σήμερα συμβουλεύει τους καταναλωτές να μην αφήνουν ανοιχτό τον θερμοσίφωνα και να σβήνουν τα φώτα. Πάνω-κάτω τα ίδια υποσχόταν και ο Κ. Χατζηδάκης λέγοντας ότι το ξεπούλημα της ΔΕΗ θα οδηγήσει σε μείωση των τιμολογίων. Τον Δεκέμβριο του 2021 ο υπουργός Ανάπτυξης προέβλεπε πως η ακρίβεια θα υποχωρήσει μετά τις γιορτές και σήμερα ο ίδιος υπουργός απολαμβάνει την αγάπη και την εκτίμηση των πολιτών που συνωστίζονται για να τον επευφημήσουν.''

Εμείς από το δικό μας μετερίζι του ΓΛΥΦΑΔΑ WEB αναφέρουμε ''τι έχεις Γιάννη τι είχα πάντα'', το οποίο σήμερα σημαίνει: O Κ.Σκρέκας ανέφερε '' Πρέπει να πούμε οτι μέχρι τις 150 κιλοβατώρες δίνουμε 150 ευρώ την μεγαβατώρα, απορροφούμε μεγαλύτερο ποσοστό της αύξησης και από τις 150 έως και τις 300 απορροφούμε μικρότερο για να δώσουμε το μήνυμα οτι η προσπάθεια είναι η εξοικονόμηση της ενέργειας. Καταλαβαίνουμε οτι αυτό μπορεί να είναι ανελαστικό για κάποια νοικοκυριά. Η προσπάθεια πρέπει να είναι η εξοικονόμηση. Δεν ξεχνάμε τον θερμοσίφωνα, δεν αφήνουμε ακόμα και ένα φως ανοιχτό. Όλα αυτά κοστίζουν στην τσέπη.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, ο υπουργός ανέφερε ότι ''πρέπει να βρισκόμαστε συνολικά στο σκοτάδι'' χωρίς ούτε ένα φως ανοιχτό ! Άρα να επιστρέψουμε στην εποχή των σπηλαίων, την ίδια περιόδο που τα τσιράκια της ΝΔ λαμβάνουν τα  8.000 ευρώ ώστε όχι απλά να έχουν όλα τους τα φώτα ανοιχτά , να κάνουν και πάρτι με τους πολυελαίους ανοιχτούς  ! 

Δυστυχώς όμως αν και μεγάλο φάσμα της κοινωνίας μας πλήττεται από την ακρίβεια ως κοινωνία εμείς δεν έχουμε κάποιο διέξοδο σε πολιτικό επίπεδο.

Τουλάχιστον εμείς δεν διαθέτουμε κοντή μνήμη , ζήσαμε αυτούσια και ολοκληρωμένα μια πενταετία διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ , κατά την οποία διαπιστώναμε την κοινωνική ανισότητα και τον υπέρμετρο πλουτισμό στελεχών και τσιρακίων της 'αριστεράς' και της 'οικολογίας'.

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέξει να ακολουθήσει όσα δημοσιοποιούσαμε το 2014 , ( θυμάστε ορισμένοι τα σπότ ), είναι σαφές ότι τα στελέχη του και συνολικά ως κόμμα θα γελοιοποιηθεί. Τι μπορούν να αναφέρουν σήμερα πληθώρα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία επί μια πενταετία γέμιζαν τους προσωπικούς κωδικούς των τραπεζών τους με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ; 

Μπορούν σήμερα να αναφέρουν '' Τα χρήματά μας τελείωσαν  , οι συντάξεις μας δεν μας φτάνουν  , τα φάρμακά μας τελείωσαν , κ.τ.λ ? ''

Ας επιχειρήσουν ορισμένοι να φέρουν την αριστερά στις πραγματικές της διαστάσεις για πραγματική εκπροσώπηση της Ελληνικής κοινωνίας, το οποίο σημαίνει ''κάθε κατεργάρης στον πάγκο του''.

Αν επιδίωξή σας είναι η φθορά της κυβέρνησης να αποβεί σε όφελός σας, κοιτάξτε προσεκτικά στους κόλπους των στελεχών σας, και ειδικότερα των πρωτοκλασάτων.

Είναι σαφές ότι το μείζον πολιτικό ζήτημα το οποίο καλείται να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι η ακρίβεια.

ΥΓ:Αναφορικά με τις επιδοτήσεις για ηλεκτρικά οχήματα , ορθότερο θα ήταν αρχικά να προκύψουν επιδοτήσεις για ταχυφορτιστές και σε δεύτερη φάση τα οχήματα, διότι χωρίς ιδιόκτητο ταχυφορτιστή είναι σαν να διαθέτεις κινητό και να απαίτειται να είσαι στην ουρά αναμένοντας να φορτίσεις ! 

- Πόσοι/ες από εσάς θα αγοράζατε ένα κινητό χωρίς φορτιστή το οποίο για να το φορτίσεις θα απαιτείται να πάς σε ένα κέντρο φόρτισης και να είσαι στην ουρά αναμένοντας την σειρά σου ; 




  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η ακρίβεια αποτελεί τον κύριο αντίπαλο της κυβέρνησης Μητσοτάκη Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">