ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Νέος Βουτζάς: Επτά οικογένειες εγκατέλειψαν τα σπίτια τους λόγω της καθίζησης


Η καθίζηση του εδάφους που ξεκίνησε πριν από 25 μέρες στο Νέο Βουτζά, από τα 20 εκατοστά που ήταν αρχικά ξεπέρασε τα 3 μέτρα την Κυριακή και έχει παρασύρει τουλάχιστον επτά σπίτια.

Οι κάτοικοι που υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τις οικίες τους απευθύνουν έκκληση για βοήθεια, ενώ οι ειδικοί προειδοποιούν πως υπάρχει κίνδυνος να συνεχιστεί η καθίζηση, ακόμη και να καταρρεύσουν τα σπίτια.

Στην επιδείνωση της κατάστασης φαίνεται να οδήγησαν όχι μόνο οι έντονες βροχοπτώσεις αλλά και οι καταστροφικές πυρκαγιές του 2018.

«Υπάρχει παράλειψη και από την πολιτεία, που δίνει οικοδομικές άδειες χωρίς τις απαραίτητες γεωλογικές και γεωτεχνικές μελέτες. Συνεπώς είναι άδειες που δεν έχουν κανένα αντίκρυσμα στην ασφάλεια» επεσήμανε για τα σπίτια στο Νέο Βουτζά που «βουλιάζουν» προς το ρέμα του Νταού Πεντέλης, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμης Λέκκας, μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή ΕΡΤ Σαββατοκύριακο, που πρώτη ανέδειξε το θέμα.

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.grfrom ΕΛΛΑΔΑ – ertnews.gr https://ift.tt/iGV50vK
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Νέος Βουτζάς: Επτά οικογένειες εγκατέλειψαν τα σπίτια τους λόγω της καθίζησης Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">