ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η φρίκη του πολέμου επέστρεψε στην Ευρώπη


Η φρίκη του πολέμου επέστρεψε στην Ευρώπη από το ξημέρωμα της Πέμπτης 24 Φεβρουαρίου, ενώ εμείς δεν έχουμε γράψει ούτε μια λέξη δημόσια από την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022 που ασχοληθήκαμε με ένα ζήτημα στρατιωτικών εξοπλισμών. Τυχαίο ? δεν νομίζω.

Γράφει ο Γιάννης Κουρδομένος

H κυβέρνηση Μητσοτάκη  εκτός από ανθρωπιστική βοήθεια επέλεξε σήμερα να αποστείλει και στρατιωτικό εξοπλισμό , καθώς επίσης ,   ο Γιάννης Οικονόμου άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να στείλει η Ελλάδα μαχητικά αεροσκάφη και πιλότους για την ενίσχυση της άμυνας της Ουκρανίας απέναντι στη Ρωσική εισβολή.

Ασφαλώς πολλοί είναι οι επικριτές στη χώρα μας της Ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, οι οποίοι καταδίκασαν και καταδικάζουν τις ενέργειες της Ρωσικής κυβέρνησης και του Πούτιν, όμως, η κατάσταση είναι πολύ πιο σύνθετη από όσα παρουσιάζονται σε τηλεοράσεις , εφημερίδες , και τα sosial media.

Ο υποφαινόμενος είχε πριν από ημέρες μια έκδηλη διαίσθηση και καταπιάστηκε με ένα ζήτημα στρατιωτικών εξοπλισμών αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, είτε ευρώ, το οποίο αφορούσε συστήματα τα οποία παράγονται - κατασκευάζονται στις Η.Π.Α. Αμέσως μετά από αυτό το δημοσίευμα, κάπου διαβάσαμε ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται την κατασκευή Ελληνικού συστήματος ασπίδα κατά των drones, και ειδικότερα ότι πιστώθηκαν 50.000.000 εκ. ευρώ , ενώ την ευθύνη αναλαμβάνει στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας. 

Δεν γνωρίζουμε αν όλα αυτά αληθεύουν, και αν πράγματι έχουν γίνει. Επίσης δεν γνωρίζουμε αν η κυβέρνηση επεξεργάζεται την αγορά στρατιωτικού συστήματος ασπίδα κατά των Τουρκικών drones. 

Τα «πανίσχυρα» Bayraktar TB2 που είχε προμηθευτεί η Ουκρανία από τους Τούρκους χτυπήθηκαν από ρωσικούς πυραύλους Iskanter-E και καταστράφηκαν στην Αεροπορική Βάση του Νικολάγιεφ. Όπως αποδείχτηκε τα τουρκικά drones καταρρίφθηκαν με ευκολία και δεν είναι αποτελεσματικά. Είναι σαφές ότι οι Ρώσοι δεν διέθεσαν δις ευρώ για αγορά των Ισραηλοαμερικάνικων συστημάτων Iron Dome , Drone Dome , τα οποία κατασκευάζονται στις Η.Π.Α. 

Παλαιότερο βίντεο

Όπως διαβάσαμε ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλαβε την μεγάλη απόφαση. Δεν θα ξαναπεί «ευχαριστώ» στον Πούτιν. Ούτε για τα Ρώσικα αεροπλάνα που έσβηναν τις φωτιές το καλοκαίρι, ούτε για τις εκπτώσεις στο φυσικό αέριο, ούτε για τους Ρώσους τουρίστες που στήριξαν την ελληνική οικονομία, ούτε για την διαχρονική στήριξη της Ρωσίας στο Κυπριακό και στο Αιγαίο. Αναφορικά με αγορά στρατιωτικών εξοπλισμών από την Ρωσία ούτε λόγος να γίνεται !

Επιπροσθέτως, δεν είμαστε βέβαιοι αν ο Πούτιν έχει πιαστεί σε παγίδα ισχύος η ακόμα αν ο Βλαντίμιρ Πούτιν μέθυσε από την ισχύ και τα πλούτη και γι’ αυτό επιχείρησε το ουκρανικό άλμα διότι υπάρχει ένα βασικό δεδομένο το οποίο ούτε το βλέπουμε ούτε το ακούμε από τα Ελληνικά media.

Η Ουκρανία σε σχέση με την Ρωσία είναι ασφαλώς υποδεέστερη τόσο οικονομικά όσο και σε στρατιωτικούς εξοπλισμούς, όμως είναι σαφές ότι οι Ουκρανοί ομιλούν Ρωσικά , και χιλιάδες πολίτες της Ουκρανίας ζουν πλουσιοπάροχα από τα χρήματα τα οποία κερδίζουν από τις επιχειρήσεις και τα μέσα της Ρωσίας.

Ειδικότερα, χιλιάδες σκηνογράφοι, σκηνοθέτες, προγραμματιστές, κ.α. πολίτες της Ουκρανίας εργάζονται για παραγωγές οι οποίες γίνονται στην Ρωσία. Είναι ξεκάθαρο ότι Ρωσία και Ουκρανία ήταν μέλη της Σοβιετικής Ένωσης , μιλούν την ίδια γλώσσα, η κουλτούρα τους είναι ταυτόσημη , όμως έπειτα της κατάρρευσης της Σοβιετικής Ένωσης η Ουκρανία αντί να δομήσει την ανεξαρτησία της ως χώρα επιζητεί τον ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ δάκτυλο, ειδικότερα τις Αμερικανικές βάσεις στα σύνορα με την τέως ''σύντροφο'' χώρα Ρωσία.

Πως να εκλάβουν οι Ρώσοι, και ειδικότερα ο Πούτιν, καθώς και οι στρατιωτικοί της Ρωσίας το γεγονός αύριο να γειτνιάζουν με μερικές βάσεις των Αμερικανών στα σύνορά τους ; ( Άλλου τρώς , αλλού πίνεις, και αλλού πας και το δίνεις ? )

Οι συνομιλίες μεταξύ των δύο ηγετών δεν απέδωσαν ενώ το Κίεβο προσφέρει 45.000 ευρώ σε κάθε Ρώσο στρατιώτη που θα παραδοθεί !

Την αίτηση για ένταξη της Ουκρανίας στην Ε.Ε ήδη την γνωρίζεται.

# Δεν φτάνει που οι Αμερικανοί άλωσαν συνολικά τον πλανήτη με τα ευτελή πολιτισμικά προϊόντα τους - βλέπε τα TOP 40 - να τον αλώσουν σε όλους τους τομείς ; Άλλωστε διαχρονικά οι Αμερικανοί για τους Ρώσους αποτελούν τους αντίπαλους, και το αντίστροφο.

# Παράλληλα υπάρχουν πολλά ανοικτά μέτωπα τα οποία θα απασχολήσουν προσεχώς , και ειδικότερα στα σημαντικότερα αυτών συμπεριλαμβάνεται η Κίνα, η Ιαπωνία, η Τουρκία, κ.α. χώρες.

ΥΓ:Εμείς δεν θα ασχοληθούμε με τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας και τον αποκλεισμό των ρωσικών τραπεζών από το SWIFT , διότι προσθέσαμε μόνο ένα λιθαράκι των αυτονόητων.

- Αναφορικά για όσους ακόμα και σήμερα μας αναφέρουν τα περί αριστεράς είναι ηλίου φαεινότερον τι ισχύει με τους τέως ''συντρόφους'' της σοβιετικής ενώσεως οι οποίοι έχουν γίνει ''μαλλιά κουβάρια''. Σε ποια βάση κατατάσσονται σήμερα οι πρακτικές της Ρωσίας όσο και της Ουκρανίας ? Έχουν κάποια σχέση με τον κομμουνισμό , η μήπως αποτελούν απόρροια του άκρατου νεοφιλελευθερισμού ; 

- Τα κομμουνιστικά κόμματα σήμερα έχουν πολύ μικρή επιρροή και ποσοστά σχεδόν σε όλες τις χώρες και ειδικότερα έπειτα από το αμερικανοκίνητο ίντερνετ το οποίο ''ισοπέδωσε'' όλους τους λαούς. Κάποτε μπορούσαν να περνούν εύκολα οι προπαγάνδες των κομμάτων , ενώ έπειτα από το ίντερνετ διαφοροποιήθηκαν δραστικά όλα. Μίκρυναν οι αποστάσεις , ενώ ο πλανήτης έγινε μια μικρή ''γειτονιά'' στην οποία ενυπάρχουν η πληθώρα των καταναλωτικών αγαθών και ο υπερκαταναλωτισμός. 

- Μπορούμε να προβούμε αυθαίρετα σε έναν χαρακτηρισμό αναφορικά με το ΝΑΤΟ. ''ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο'' στην βάση της ενώσεως όμως αντί του κομμουνιστικού προσανατολισμού με στόχο την αφάνισή του. Ο κομμουνισμός έχασε καθολικά στα σημεία όταν ενώθηκαν - συσπειρώθηκαν οι καπιταλιστές αντικομμουνιστές οι οποίοι δρουν στην βάση ο κάθε ένας για την πάρτη του και όλοι μαζί ενωμένοι κατά κάθε κομμουνιστικής προοπτικής. 

- Σήμερα ''ένα είναι το κόμμα'' και απεδείχθη περίτρανα και στην δική μας χώρα την περίοδο διακυβέρνησης του ''πρώτη φορά αριστερά'' δεδομένου ότι κανείς δεν είναι βέβαιος γιατί χαρακτηρίστηκε πρώτη φορά Αριστερά. Συνολικά γνωρίζουμε ποιο είναι το * ''ένα κόμμα'', προαναφέρεται. 

* Η ένωση των καπιταλιστών των ισχυρών οικονομικά χωρών οι οποίοι μπορεί για το θεαθήναι να είναι ανταγωνιστές όμως επί της ουσίας αντίπαλοι δεν είναι. Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. (Στην πάροδο του χρόνου θα διαπιστώσουμε τα επακόλουθα των ενεργειών του Πούτιν ο οποίος επέλεξε την δική του τροχιά - πορεία, και ασφαλώς δικαίωμά του διότι αν παρακολουθήσει κάποιος την συνολική δομή του θεμελιώματος στο οποίο υπάρχουμε - σύμπαν - συνολικά κάθε πλανήτης από τα δις ακολουθεί τη δική του τροχιά δεν ακολουθεί την τροχιά των άλλων.) 


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η φρίκη του πολέμου επέστρεψε στην Ευρώπη Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">