ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο καιρός με την Πάττυ Σπηλιωτοπούλου: Συνεχίζεται η κακοκαιρία – Βροχές και καταιγίδες


Συνεχίζεται για δυο ακόμα ημέρες η κακοκαιρία, με ακόμα περισσότερες βροχές και καταιγίδες σήμερα, τοπικά ισχυρές κυρίως στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και το Αιγαίο, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής και της Εύβοιας, ενώ αύριο ο καιρός θα είναι καλός στα δυτικά και βόρεια, θα επιμείνουν όμως οι βροχές στα ανατολικά και νότια, με τα έντονα φαινόμενα να περιορίζονται στο Κεντρικό και Ν. Αιγαίο, μέχρι αργά το απόγευμα που θα εξασθενήσουν.

Πυκνά χιόνια θα πέφτουν στα ορεινά, τα κεντρικά και βόρεια ημιορεινά και σε περιοχές της Θράκης με χαμηλότερο υψόμετρο.

Οι άνεμοι θα πνέουν θυελλώδεις έως 8, πιθανώς και 9 μποφόρ τοπικά μέχρι και αύριο και η θερμοκρασία θα πέσει λίγο, με παγετό το βράδυ και νωρίς το πρωί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια.

Βελτιωμένος καιρός, με λίγες τοπικές ασθενείς βροχές θα επικρατεί από την Παρασκευή, με πιθανότητα βροχής το Σαββατοκύριακο, ενώ θα εξασθενήσουν και οι βοριάδες και θα ανέβει λίγο η θερμοκρασία.

ΣΗΜΕΡΑ

Βροχές και καταιγίδες, τοπικά ισχυρές στα ανατολικά και νότια (Θεσσαλία, Α. Στερεά, Α. Πελοπόννησο, Σποράδες, Εύβοια, Αιγαίο), με σταδιακή βελτίωση στα βορειοδυτικά. Τοπικά πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά, κεντρικά και βόρεια ημιορεινά και χαμηλότερα στη Θράκη. Θυελλώδεις νοτιάδες στο Αιγαίο και βοριάδες στο Ιόνιο έως 8 μποφόρ και θερμοκρασία σε μικρή πτώση, στα βόρεια έως 6-8 βαθμούς, στα υπόλοιπα 13-14 και στο Ν. Αιγαίο 15, με παγετό κατά τόπους τη νύχτα στα κεντρικά και βόρεια.

ΑΤΤΙΚΗ

Βροχές και καταιγίδες, κατά διαστήματα ισχυρές μέχρι το βράδυ και χιόνια στα ορεινά. Νοτιάδες και σταδιακά βοριάδες 5-7 μποφόρ και θερμοκρασία έως 13 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στα γύρω ορεινά – ημιορεινά, με εξασθένηση μέχρι το βράδυ. Βοριάδες σταδιακά έως 6-7 μποφόρ και θερμοκρασία έως 7 βαθμούς.

ΑΥΡΙΟ

Βροχές και καταιγίδες στα ανατολικά και νότια, τοπικά ισχυρές μέχρι το πρωί σε Α. Στερεά και Α. Πελοπόννησο και μέχρι το βράδυ σε Κυκλάδες, Κρήτη, Α. Αιγαίο και Δωδεκάνησα. Πυκνά χιόνια τοπικά στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά, καθώς και τα ορεινά της Εύβοιας, της Κρήτης και του ΒΑ. Αιγαίου και στη Θράκη χιονόνερο και χιόνια σε χαμηλότερα υψόμετρα. Βοριάδες έως 8, πιθανώς και 9 μποφόρ στα πελάγη και μόνο στο ΝΑ. Αιγαίο νοτιάδες έως 6-7 και θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα.

Πάττυ (Παναγιώτα) Δ. Σπηλιωτοπούλου
B.Sc. Φυσικός
M.Sc. Μετεωρολόγος – Περιβαλλοντολόγος
M.Sc. Ειδικός στις Στρατηγικές Διαχείρισης Κρίσεων & Καταστροφών
M.A. Δημοσιογράφος
Εθνικό & Καποδιστριακό Παν/μιο Αθηνών

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ – ertnews.gr https://ift.tt/hUO7sinmE
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο καιρός με την Πάττυ Σπηλιωτοπούλου: Συνεχίζεται η κακοκαιρία – Βροχές και καταιγίδες Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">