ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Euroferry Olympia: Μάχη κόντρα στο χρόνο για τους 10 αγνοούμενους – “Σήμερα η κρίσιμη μέρα”


Συνεχίζονται με το πρώτο φως της μέρας οι προσπάθειες κόντρα στο χρόνο για την ανεύρεση των 10 αγνοουμένων στου χώρους του μοιραίου πλοίου που ήδη έγινε ο τάφος ενός 58χρονου Έλληνα οδηγού, ο οποίος εντοπίστηκε απανθρακωμένος στο δεύτερο γκαράζ  μέσα σε καμπίνα φορτηγού. Νωρίτερα χαμόγελα αισιοδοξίας στα χείλη των δεκάδων συγγενών που παρακολουθούν συγκλονισμένοι τις κοπιώδεις προσπάθειες των διασωστών τόσες μέρες έδωσε η εικόνα του 22χρονου Λευκορώσου οδηγού που βγήκε ζωντανός από την κόλαση της φωτιάς έπειτα από 52 εφιαλτικές ώρες.

Νεκρός ‘Ελληνας- Ζωντανός 56 ώρες μετά, 22χρονος Λευκορώσος – «Κρίσιμη παράβαση πυρασφάλειας»

Χθες το βράδυ σημειώθηκε νέα εστία φωτιάς στον 3ο όροφο του καταστρώματος η οποία προστέθηκε στις ήδη υπάρχουσες μικροεστίες. Οι πυροσβέστες έχουν χωριστεί σε ομάδες των 10 ατόμων για να επιχειρήσουν μέσα σε πυκνούς καπνούς και φωτιά στα γκαραζ 2 και 3, για να βρουν τους αγνοούμενους.

Το οχηματαγωγό χθες ρυμουλκήθηκε προς την Κέρκυρα σε απόσταση 2,5 μιλίων προς τον Αγιο Σπτυρίδωνα καθώς από τα ρεύματα είχε παρασυρθεί προς τα ανοιχτά. Έχει πάρει ελαφρά κλίση χωρίς, πάντως, να κινδυνεύει να βυθιστεί. Το έργο διασωστών και πυροσβεστών σήμερα είναι πιο δύσκολο καθώς υπάρχει επιδείνωση των καιρικών συνθηκών στην περιοχή με ενίσχυση των ανέμων.

Την ίδια ώρα την αιτία της φονικής πυρκαγιάς αναζητούν πραγματογνώμονες και αρχές εν μέσω καταγγελιών για: πυρανίχνευση που δεν λειτούργησε, κανόνες που δεν τηρήθηκαν, πρακτικές ασφαλείας που δεν ακολουθήθηκαν.

Δύο μόλις ημέρες πριν από τη ναυτική τραγωδία, έγινε ο έλεγχος που έκρινε ελλιπές το εγχειρίδιο πυρασφάλειας του πλοίου.

Οι υπόλοιπες παραβάσεις αφορούσαν, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ζητήματα καθαριότητας και εξαερισμού στους χώρους εργασίας του πληρώματος.

Η εταιρεία δηλώνει ότι οι καλές συνθήκες του πλοίου επιβεβαιώθηκαν στον έλεγχο.

Σύμφωνα όμως με πληροφορίες από την επιτροπή διερεύνησης ναυτικών ατυχημάτων, οι ελεγκτές είχαν διαπιστώσει πως το εγχειρίδιο για την πυρασφάλεια του πλοίου ήταν ελλιπές. Πρόκειται για κρίσιμη παράβαση, καθώς στο εγχειρίδιο πρέπει να περιγράφονται με ακρίβεια οι ενέργειες και η θέση κάθε μέλους του πληρώματος σε περίπτωση που ξεσπάσει πυρκαγιά στο σκάφος.

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ – ertnews.gr https://ift.tt/4QCcrep
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Euroferry Olympia: Μάχη κόντρα στο χρόνο για τους 10 αγνοούμενους – “Σήμερα η κρίσιμη μέρα” Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">