ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

«Euroferry Olympia»: Συνεχίζεται η επιχείρηση διάσωσης και κατάσβεσης – 12 αγνοούμενοι


Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησε και πάλι η επιχείρηση διάσωσης στο πλοίο «Euroferry Olympia», που εξακολουθεί να φλέγεται ανοιχτά της Κέρκυρας. Άνδρες της ΕΜΑΚ αναζητούν τους 12 αγνοούμενους, μεταξύ των οποίων και 3 Έλληνες, ενώ μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 278 άτομα. Παράλληλα, αδιάκοπα συνεχίζονται οι προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς στο πλοίο.

Η φωτιά που ξέσπασε χθες τα ξημερώματα στο γκαράζ του πλοίου επεκτάθηκε ταχύτατα. Αμέσως στήθηκε μεγάλη επιχείρηση διάσωσης από το Λιμενικό και την ιταλική Ακτοφυλακή, μεταφέροντας επιβάτες και πλήρωμα στην Κέρκυρα.

Σύμφωνα με το λιμενικό, οι προσπάθειες κατάσβεσης  θα συνεχιστούν όλη τη νύχτα, και μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί  278 άτομα, ενώ άλλα 12 φέρονται ως αγνοούμενα, μεταξύ των οποίων και τρεις Έλληνες υπήκοοι.

Νωρίτερα άνδρες της ΕΜΑΚ με ελικόπτερο σούπερ πούμα, κατάφεραν να απεγκλωβίσουν δύο αλλοδαπούς οδηγούς – έναν Βούλγαρο και έναν Τούρκο – που ήταν εγκλωβισμένοι στο εσωτερικό του πλοίου.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ – ertnews.gr https://ift.tt/e0n4r1m
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: «Euroferry Olympia»: Συνεχίζεται η επιχείρηση διάσωσης και κατάσβεσης – 12 αγνοούμενοι Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">