ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Εγκρίθηκε η μελέτη ανάπλασης της Ελευσίνας – Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2023


Αντίστροφα μετράει η Ελευσίνα, για να δει τα αποτελέσματα της έγκρισης και δημοσίευσης σε ΦΕΚ (ΦΕΚ 1261/Β/17.3.2022)  της ΚΥΑ για την έγκριση της Οριστικής Μελέτης Ανάπλασης του Δήμου Ελευσίνας, με την πόλη να ετοιμάζεται να γίνει το 2023 η Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Για την εξέλιξη αυτή ο Δήμος Ελευσίνας αναφέρει: «Ο Δήμος μας, με την έκδοση της, αποκτά για πρώτη φορά ολοκληρωμένη μελέτη αναπλάσεων και κινητικότητας, η οποία εκπονήθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας.

Πιο συγκεκριμένα, αντικείμενο της μελέτης είναι το «Σχέδιο ολοκληρωμένης προσβασιμότητας και παρεμβάσεων για την ενίσχυση της βαδισιμότητας και του ποδηλάτου στο Δήμο Ελευσίνας στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Ευρώπης 2021», στην οποία περιλαμβάνονται, έργα η μελέτη αστικού σχεδιασμού, παρεμβάσεις κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, τα τεύχη δημοπράτησης και το σύνολο των απαιτούμενων εργασιών για την ολοκλήρωση του έργου.

Πρόκειται για ένα έργο, η σταδιακή ολοκλήρωση του οποίου, θα αλλάξει πλήρως την εικόνα της πόλης, θα βελτιώσει την αισθητική του Δημοσίου χώρου και της κινητικότητας μέσα στην πόλη.

Η μελέτη, πέρα από οριστικές λύσεις στο κυκλοφοριακό, περιλαμβάνει πεζοδρομήσεις, διαπλατύνσεις πεζοδρομίων, νέο ποδηλατόδρομο, διαμόρφωση και απόκτηση χώρων πρασίνου, αντικατάσταση οδοφωτισμού από Led και φυσικά, παρεμβάσεις για τη διευκόλυνση των ΑμΕΑ».

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Αθανάσιος Μαυρογιάννης, ο oποιος και είχε την ευθύνη συντονισμού της εκπόνησης της μελέτης, ανέφερε: «Με την δημοσίευση σε ΦΕΚ της ΚΥΑ για την έγκριση της οριστικής μελέτης «Σχέδιο ολοκληρωμένης προσβασιμότητας και παρεμβάσεων για την ενίσχυση της βαδισιμότητας και του ποδηλάτου στο Δήμο Ελευσίνας», έκλεισε μια πολύμηνη προσπάθεια και συνεργασία μεταξύ των Υπηρεσιών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας που ξεκίνησε με την 126/2020 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σήμερα ο Δήμος μας, μετά από πρωτοβουλίες και προσπάθειες μας, διαθέτει μια ολοκληρωμένη μελέτη ανάπλασης του δημοσίου χώρου μέσω συνδυασμένων κυκλοφοριακών και πολεοδομικών παρεμβάσεων που θα αναδείξουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της πόλης. Η τμηματική υλοποίηση των έργων της εγκεκριμένης μελέτης θα βελτιώσουν την ζωή των κατοίκων, θα συμβάλλουν στην βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής καθώς και στην αισθητική ανάπλαση της πόλης. Αποτελεί πλέον ευθύνη όλων μας η υλοποίηση ενός μεγάλου οράματος για τον Δήμο μας».

Από πλευράς του, ο Δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου, δήλωσε: «Μετά από ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα και με την αγαστή συνεργασία του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και των Τεχνικών μας Συμβούλων, δημοσιεύτηκε το πολυπόθητο ΦΕΚ που σηματοδοτεί την έναρξη των διαδικασιών που θα μεταμορφώσει, στην κυριολεξία, την πόλη μας. Θα την κάνει «αλλιώς», όπως ήταν άλλωστε και το προεκλογικό μας σύνθημα. Μία πόλη φιλική, προσβάσιμη, σύγχρονη. Τίποτε από τα παραπάνω όμως, δεν θα μπορούσαμε να πετύχουμε, αν δεν είχαμε εξασφαλίσει τη μεγαλύτερη χρηματοδότηση που έχει λάβει ποτέ ο Δήμος μας, αυτή των 20 εκατομμυρίων ευρώ, από το Υπουργείο Εσωτερικών, από τα οποία και θα χρηματοδοτηθεί, σε πρώτη φάση, τμήμα του έργου».

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/uqWpJYD
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Εγκρίθηκε η μελέτη ανάπλασης της Ελευσίνας – Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2023 Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">