ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Τρία λεωφορεία με πρόσφυγες έφτασαν το πρωί στον Προμαχώνα – Συνολικά 3.780 Ουκρανοί εισήλθαν στην Ελλάδα (video)


Το ανθρωπιστικό δράμα των Ουκρανών προσφύγων μετά τη ρωσική στρατιωτική εισβολή συνεχίζεται. Από τα ξημερώματα σήμερα τρία τουριστικά λεωφορεία με πρόσφυγες, κυρίως γυναικόπαιδα, πέρασαν τα ελληνικά σύνορα στον Προμαχώνα Ο Βασίλης Αναστασιάδης μίλησε με μία νεαρή γυναίκα, η οποία κρατώντας σφιχτά πάνω της το ανήλικό παιδί της, εξιστόρησε στην ΕΡΤ τα όσα δραματικά πέρασε.

Συνεχίζονται καθημερινά οι αφίξεις Ουκρανών προσφύγων στη χώρα μας. Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο (5/3/2022) εισήλθαν στην Ελλάδα 625 Ουκρανοί πρόσφυγες, από τους οποίους 240 ανήλικοι. Αναλυτικά: Από τον Προμαχώνα: 470, από Ευζώνους 37, από τα υπόλοιπα χερσαία σύνορα 24 άτομα. Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» αφίχθησαν 93 και στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» 1 άτομο. Συνολικά από την έναρξη του πολέμου στην Ελλάδα έχουν περάσει τα σύνορα 3.780 Ουκρανοί υπήκοοι, από τους οποίους 1.146 ανήλικοι. Το δράμα των Ουκρανών προσφύγων σε κάθε χώρα είναι ανείπωτο.

Εγκαταλείποντας τη φλεγόμενη ζώνη

Οι ρεπόρτερ της ΕΡΤ Αλεξία Καλαϊτζή και Κάτια Αντωνιάδη έκαναν ένα οδοιπορικό στην Πολωνία, όπου φτάνουν κατά χιλιάδες οι εκτοπισμένοι Ουκρανοί.

Ρεπορτάζ: Β. Αναστασιάδης, K. Αντωνιάδη, Αλεξία Καλαϊτζή| ΕΡΤ

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ – ertnews.gr https://ift.tt/Um9pOft
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Τρία λεωφορεία με πρόσφυγες έφτασαν το πρωί στον Προμαχώνα – Συνολικά 3.780 Ουκρανοί εισήλθαν στην Ελλάδα (video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">