ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Σπ. Πουρνάρας: Έχουμε πολλούς θετικούς γύρω μας – Αναγκαία η τρίτη δόση για τους άνω των 60 (video)


«Υπάρχει πρόβλημα με 26.500 κρούσματα χθες και 50 – 70 νεκρούς κάθε μέρα. Είναι πάρα πολλοί για να τους ανεχόμαστε», δήλωσε στην ΕΡΤ ο Σπύρος Πουρνάρας, πρόεδρος της Επιτροπής Λοιμώξεων του Νοσοκομείου «Αττικόν» με αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού που παρατηρείται στη χώρα μας μετά τη χαλάρωση των μέτρων περιορισμού της πανδημίας.

«Στο εργασιακό περιβάλλον, στο νοσοκομείο έχουμε έχουμε πάρα πολλούς θετικούς γύρω μας που δεν είχαμε ποτέ έως σήμερα. Υπάρχει πολύ ιός (στην κοινότητα). Μην ακούτε ότι ο ιός έχει περιοριστεί. Το βλέπουμε καθημερινά γύρω μας», δήλωσε για τον κορονοϊό στην εκπομπή «Από τις Έξι» ο κ. Πουρνάρας.

Μιλώντας για την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα μετά τη χαλάρωση των μέτρων περιορισμού της πανδημίας ο καθηγητής Μικροβιολογογίας επισήμανε ότι παρά τη διασπορά του ιού, τα μέτρα έπρεπε να χαλαρώσουν κάποια στιγμή.

Υπάρχει μεγάλη διασπορά

«Από εδώ και πέρα έχει τεράστια σημασία η ευθύνη των ευάλωτων ανθρώπων», ανέφερε ο πρόεδρος της Επιτροπής Λοιμώξεων στο Αττικόν επισημαίνοντας ότι «25% των ανθρώπων άνω των 60 ετών στην Ελλάδα δεν έχει κάνει την τρίτη δόση». Και όπως είπε αυτή η ηλικιακή κατηγορία πρέπει να προσέχει.

«Όσοι είναι ευάλωτοι πρέπει να προστατεύσουν τους εαυτούς τους. Οι νοσήσεις θα υπάρχουν. Οι εμβολιασμένοι κολλάνε και νοσούν πιο ήπια, αλλά μεταδίδουν τον ιό», ανέφερε ο κ. Πουρνάρας, ο οποίος υπενθύμισε ότι έχει εμφανιστεί και πάλι η γρίπη, η οποία κάνει την κατάσταση ακόμα πιο δύσκολη.

Αναφορικά με τις νέες επιστημονικές μελέτες για τις επιπτώσεις του κορονοϊού στον ανθρώπινο οργανισμό επισήμανε ότι τα προβλήματα διαρκούν για μήνες και ότι δεν είναι κάτι εύκολο.

«Με τα σημερινά δεδομένα η τρίτη δόση του εμβολίου είναι απαραίτητη, την οποία δεν έχουν κάνει πολλοί. Δεν υπάρχουν επαρκή δεδομένα για την τέταρτη δόση, την οποία όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πρέπει να την κάνουν. Προς τα εκεί πηγαίνουμε. Πρώτα θα την κάνουν οι ευπαθείς και μετά οι υπόλοιποι», συμπλήρωσε.

To 25% των ανθρώπων άνω των 60 ετών στην Ελλάδα δεν έχει κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό, σύμφωνα με τον καθηγητή Μικροβιολογίας, Σπύρο Πουρνάρα. (AP Photo/Nam Y. Huh, File)

Μιλώντας για την 25η Μαρτίου και το ενδεχόμενο το να γίνουν παρελάσεις είπε πρέπει να γίνει κάποια στιγμή, αλλά οι ευπαθείς συμπολίτες μας θα πρέπει να πάνε με τη μάσκα καθώς η διασπορά του κορονοϊού παραμένει μεγάλη κάτι που φαίνεται από τα ημερήσια κρούσματα. Θέλοντας τέλος να δώσει έναν τόνο αισιοδοξίας πρόσθεσε ότι «το Πάσχα θα γίνει σε ανοιχτούς χώρους και όλα θα πάνε καλά».

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/RDPHAGY
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Σπ. Πουρνάρας: Έχουμε πολλούς θετικούς γύρω μας – Αναγκαία η τρίτη δόση για τους άνω των 60 (video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">