ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Μ. Λογοθέτης: Πάνω από 7.000 Ουκρανοί πρόσφυγες έχουν εισέλθει στη χώρα – Τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ.


Περισσότεροι από 7.000 πρόσφυγες, κυρίως γυναικόπαιδα, έχουν εισέλθει στη χώρα μας μέχρι στιγμής δήλωσε στην ΕΡΤ και στην εκπομπή “από τις 6”, ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο Μανώλης Λογοθέτης, κυρίως από τον Προμαχώνα. Το βράδυ εισήλθαν 110 πρόσφυγες, με πούλμαν αλλά και με ιδιωτικά αυτοκίνητα, όπως είπε. Ο κ. Λογοθέτης τόνισε ότι ως χώρα έχουμε μια αρχική δυνατότητα να φιλοξενήσουμε 15-20.000 άτομα, ωστόσο όσοι έχουν εισέλθει μέχρι τώρα φιλοξενούνται σε συγγενείς και φίλους και περίπου 30 άτομα έχουν ζητήσει να φιλοξενηθούν από τπ ελληνικό κράτος.

Είμαστε αρκετά έτοιμοι να διαχειριστούμε ένα κύμα προσφύγων, καθώς έχουμε την εμπειρία μετά τη διαχείριση το μεταναστευτικού από το 2015 – 2020, υπογράμμισε ο κ. Λογοθέτης.

Εν τω μεταξύ, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με βάση τα στοιχεία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ανακοινώνει ότι το τελευταίο 24ωρο (10/3/2022) στην Ελλάδα εισήλθαν 654 Ουκρανοί πρόσφυγες, από τους οποίους 239 ανήλικοι.

Αναλυτικά:

Από τον Προμαχώνα: 545

Από Ευζώνους: 23

Από τα υπόλοιπα χερσαία σύνορα: 33

Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» αφίχθησαν 51 και στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» 2.

Συνολικά, από την έναρξη του πολέμου, στην Ελλάδα έχουν περάσει τα σύνορα 7.142 Ουκρανοί υπήκοοι, από τους οποίους 2.289 ανήλικοι.

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ – ertnews.gr https://ift.tt/yN2VtUu
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Μ. Λογοθέτης: Πάνω από 7.000 Ουκρανοί πρόσφυγες έχουν εισέλθει στη χώρα – Τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">