ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Σήμερα η τελευταία φάση του «Φίλιππου» – Πότε θα χιονίσει στην Αττική


Σήμερα η τελευταία φάση του Φίλιππου , κατά διαστήματα ισχυρές χιονοπτώσεις προβλέπονται κυρίως στην Εύβοια και τα ανατολικά ηπειρωτικά σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Πάντως η 2η αυτή φάση θα έχει μικρή διάρκεια αφού από το βράδυ σε όλες τις περιοχές τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Θα χιονίσει και στις Σποράδες μέχρι το κύμα και πρόσκαιρα στο ΒΑ Αιγαίο, αλλά και στο νότιο Αιγαίο. Κατά τη διάρκεια της Κυριακής θα σταματήσουν οι χιονοπτώσεις θα είναι ακόμα μια μέρα όμως με ισχυρό παγετό σε πολλές περιοχές στα κεντρικά και τα βόρεια.

Παραμένουν βέβαια και σήμερα αλλά και την Κυριακή οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα. Μόνο στη δυτική Ελλάδα το θερμόμετρο σήμερα θα ξεπεράσει τους 10 βαθμούς το μεσημέρι . Αύριο θα ανέβει λίγο. Ο παγετός που θα σημειώνεται το πρωί και το βράδυ στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι ισχυρός το θερμόμετρο θα είναι κάτω από τους -5οC, τοπικά στα βορειοδυτικά ακόμα και κάτω από τους -10οC.

Tη Δευτέρα ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές, μόνο στην Κρήτη θα σημειώνονται τοπικές βροχές, και λίγα χιόνια στα ορεινά ημιορεινά. Ανεβαίνει λίγο η θερμοκρασία, παγετός όμως το πρωί στα κεντρικά και βόρεια.

Περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας την Τρίτη με ήλιο σε όλη τη χώρα.

 Στην Αττική σήμερα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με χιονοπτώσεις, οι οποίες τις μεσημβρινές ώρες θα ενταθούν και, κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά, θα είναι κατά τόπους πυκνές. Ύφεση των φαινομένων από τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και από το απόγευμα 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 05 βαθμούς Κελσίου

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις, που το απόγευμα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 05 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος (ΜSc.) FRMetS

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ – ertnews.gr https://ift.tt/bwj6eh5
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Σήμερα η τελευταία φάση του «Φίλιππου» – Πότε θα χιονίσει στην Αττική Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">