ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Συνθήκες παγετού και στην Αττική μετά τον «Φίλιππο»


Πρωτοφανείς για τον μήνα Μάρτιο, χαμηλές θερμοκρασίες, υπό του μηδενός, αφήνει η κακοκαιρία «Φίλιππος»,  που έπληξε με σφοδρότητα κυρίως τα ορεινά χωριά της Βόρειας Εύβοιας.

Για συνθήκες παγετού στο μεγαλύτερο τμήμα της Αττικής και στη Βοιωτία προειδοποιούν τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr.

Ισχυρός παγετός αναμένεται τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 13/03, στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα της χώρας μας,  για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα.

Στην Εύβοια, βυθίστηκαν  στο σκοτάδι ολόκληρα χωριά, ενώ οι χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν δημιούργησαν στρώμα πάγου στη θάλασσα στο λιμάνι του Κάραβου Αλιβερίου.

Η ΕΜΑΚ χρειάστηκε να οργανώσει επιχείρηση για τον ανεφοδιασμό των αποκλεισμένων κατοίκων με τρόφιμα και φάρμακα.

Κανονικά διεξάγεται πλέον η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων στην Αθηνών-Λαμίας μετά την άρση της σχετικής απαγόρευσης που τέθηκε σε ισύ το πρωί του Σαββάτου λόγω της κακοκαιρίας «Φίλιππος».

Νωρίτερα ήρθη και η απάγόρευση κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων σε Αττική Οδό, Δυτική Περιφερειακή λεωφόρου Υμηττού και Περιφερειακή Αιγάλεω, που είχε διακοπεί το πρωί του Σαββάτου λόγω της κακοκαιρίας «Φίλιππος».

Σταδιακή βελτίωση του καιρού προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική υπηρεσία, επισημαίνοντας επίσης ότι η θερμοκρασία θα παραμείνει σε πολύ χαμηλά για την εποχή επίπεδα. και θα κυμανθεί από -5 ως 9 βαθμούς Κελσίου.

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ – ertnews.gr https://ift.tt/mC0lgBX
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Συνθήκες παγετού και στην Αττική μετά τον «Φίλιππο» Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">