ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η απάντηση του ΥΠΕΞ σε τουρκικούς ισχυρισμούς για καταστροφή οθωμανικού κοιμητηρίου στα Άβδηρα


«’Εκπληξη» προκαλεί η προσπάθεια της Τουρκίας για δημιουργία θέματος όταν δεν υπάρχει, σημείωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, σχετικά με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας για «καταστροφή» οθωμανικού κοιμητηρίου στον Πετεινό Αβδήρων κατά τη διάρκεια εργασιών για την κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου.

«Προκαλεί έκπληξη η προσπάθεια δημιουργίας θέματος όταν δεν υπάρχει, αφού και οι αρμόδιες ελληνικές αρχές κινήθηκαν αστραπιαία, και η τουρκική πλευρά αναγνώρισε την υπεύθυνη στάση των αρμόδιων κρατικών φορέων της χώρας μας», ανέφερε ο κ. Παπαϊωάννου.

Σημείωσε δε ότι κρατικοί φορείς με δηλώσεις, αλλά και πράξεις επί του πεδίου, απέδειξαν τον σεβασμό της χώρας στην προστασία του συνόλου των μνημείων της πολιτιστικής και θρησκευτικής κληρονομιάς στην επικράτειά μας.

www.ertnews.grfrom ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/pr7bPCK
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η απάντηση του ΥΠΕΞ σε τουρκικούς ισχυρισμούς για καταστροφή οθωμανικού κοιμητηρίου στα Άβδηρα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">