ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Μ. Βαρβιτσιώτης: Η χώρα μας υπέρ της ευρωπαϊκής ομοφωνίας ως προς το θέμα των αυστηρότερων κυρώσεων κατά της Ρωσίας


Η Ελλάδα τάσσεται υπέρ της επίτευξης ευρωπαϊκής ομοφωνίας ως προς το θέμα των αυστηρότερων κυρώσεων κατά τη Ρωσίας, επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε συνέντευξη στον τηλεποτικό σταθμό OPEN.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες προκειμένου να συμμετάσχει στο αυριανό Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, σημείωσε ότι η Ελλάδα στέκεται πάντα δημιουργικά απέναντι στη συγκρότηση ομοφωνίας μεταξύ των κρατών – μελών της ΕΕ, «κάτι το οποίο διεκδικούμε και στις δικές μας υποθέσεις». Επανέλαβε ακόμα ότι για να είναι ισχυρότερο το πλαίσιο, θα πρέπει και η Τουρκία να συμμετάσχει στην επιβολή των κυρώσεων, όπως άλλες χώρες, μη μέλη της ΕΕ ή του ΝΑΤΟ.

Αναφορικά με την κατάσταση στη Μαριούπολη, ο αναπληρωτής υπουργός έκανε λόγο για μια «μαρτυρική πόλη», δήλωσε συγκλονισμένος από τα όσα είπε ο Έλληνας πρόξενος, Μανώλης Ανδρουλάκης, για το μέγεθος της καταστροφής και υπογράμμισε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει θέσει στο υψηλότερο επίπεδο το θέμα της προστασίας της ελληνικής κοινότητας των 120.000 ανθρώπων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ertnews.grfrom ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/f9SZ64W
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Μ. Βαρβιτσιώτης: Η χώρα μας υπέρ της ευρωπαϊκής ομοφωνίας ως προς το θέμα των αυστηρότερων κυρώσεων κατά της Ρωσίας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">