ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γλυφάδα: Η «γαλάζια» προσφυγή και μια (δήθεν) μείωση δημοτικών τελών


Ενδεχομένως ορισμένοι μπορεί να θεωρούν ότι εμείς ως δημότες Γλυφάδας έχουμε κάποιο συγκεκριμένο λόγο ώστε να υποβαθμίζουμε όσα συντελούνται από την πλευρά των διοικούντων στην πόλη μας , όμως η αλήθεια είναι ότι και έτεροι , εκτός δήμου Γλυφάδας , στα δημοσιεύματά τους αναφέρουν ακριβός τα ίδια.

Δείτε τι αναφέρετε στην aftodioikisi.gr

Γλυφάδα: Με «παραμύθι» παρομοιάζουν πολλοί στην πόλη της Γλυφάδας (αλλά και ευρύτερα στην Αττική) τα περί μείωσης δημοτικών τελών. Κι αυτό γιατί πίσω από την «μείωση δημοτικών τελών» που «πλασάρει» η δημοτική αρχή του Γιώργου Παπανικολάου, κρύβεται μια δικαστική απόφαση που προήλθε από προσφυγές πολιτών στην Δικαιοσύνη και εξανάγκασε τον Δήμο Γλυφάδας να καταργήσει ένα ειδικό τέλος που επιβάρυνε εδώ και χρόνια τα δημοτικά τέλη κατά 25%, σύμφωνα με τοπικές πηγές.

Ο λόγος για το λεγόμενο «πρασινόσημο», ένα ειδικό τέλος που ήταν ενσωματωμένο στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος χωρίς πολλοί από τους καταναλωτές να το γνωρίζουν. Κάποιοι όμως προσέφυγαν στην Δικαιοσύνη, ζήτησαν και κατάφεραν την κατάργησή του. 

Η πιο πρόσφατη δικαστική απόφαση, σύμφωνα με πληροφορίες, αφορά την βουλευτή της Ν.Δ., Γεωργία Μαρτίνου, η οποία έχει ακίνητο στη Γλυφάδα και έκανε προσφυγή κατά του ποσού που της είχε καταλογισθεί και το Δικαστήριο την δικαίωσε πλήρως ώστε να μην πληρώσει πρασινόσημο.

Ο δήμαρχος, ωστόσο, παρουσίασε την συγκεκριμένη εξέλιξη ως «μείωση κατά 20% στα δημοτικά τέλη» κατόπιν δικής του πρωτοβουλίας, με αποτέλεσμα να κατηγορείται από πολλούς για… επικοινωνιακές αλχημείες. «Σύρθηκε στην κατάργηση του τέλους μετά την δικαστική απόφαση», εξηγούν αντιπολιτευόμενοι δημοτικοί σύμβουλοι.

Επισήμανση του ΓΛΥΦΑΔΑ WEB:Έχουν στήσει έναν άθλιο μηχανισμό διαπλοκής πολιτικών κομμάτων και ΜΜΕ - τηλεοπτικών καναλιών - και επί σειρά ετών - δεκαετιών - διαβάλουν την ορθότητα και την αλήθεια.

Είναι δυνατόν να υπήρξε  κατόπιν δικής του πρωτοβουλίας κατάργηση του πρασινόσημου όταν είναι ξεκάθαρο ότι υπήρχε στο προεκλογικό πρόγραμμα αντιπολιτευόμενης παρατάξεως και έλαβε εντολή στην κάλπη από 4.600 χιλιάδες δημότες στις εκλογές του 2014 ;

Όπως δεν τήρησαν την εντολή χιλιάδων δημοτών, σχετικά με την κατάργηση του πρασινόσημου από το 2014, επίσης δεν τήρησαν και την εντολή δημιουργίας τοπικού δημοτικού καναλιού το οποίο είχαν ψηφίσει χιλιάδες δημοτών.

Αντί να τηρήσει ο ''γαλάζιος'' δήμαρχος τις προεκλογικές του υποσχέσεις - δεσμεύσεις ότι «συνεργαζόμενος με το σύνολο των τοπικών παρατάξεων θα καλύψει την εντολή όλων των δημοτών ανεξάρτητα ποιον έχουν ψηφίσει» μεθόδευσε περίεργες και άνομες συμβάσεις σε υποστηρικτές του , τις οποίες ανανέωνε επί πέντε και πλέον χρόνια , αντί να μας καλέσει να ιδρύσουμε επίσημα και με πλήρη διαφάνεια το δημοτικό κανάλι που ψήφισαν οι Γλυφαδιώτες και αποτελούσε δική μας πρόταση.

Και έπειτα έχουμε και τους ''ενοχλημένους'' όταν αναφέρετε ότι η χώρα μας παραμένει « μπανανία ». Είτε το θέλουν, είτε δεν το επιθυμούν ορισμένοι, είναι σαφές ότι ο εν λόγω δήμαρχος αν διατελούσε δήμαρχος σε έτερη χώρα θα βρισκόταν αντιμέτωπος με σειρά κατηγοριών σε βάρος του και η πολιτική του ''σταδιοδρομία'' θα είχε λήξει ανεπιστρεπτί.

Πετάνε στα αζήτητα την εντολή της κοινωνίας και μεθοδεύουν το «βόλεμα» των συγγενών, των κολλητών, και των υποστηρικτών τους και έχουμε δημοκρατία ;

Τέλος, δεδομένου ότι πολύς λόγος γίνετε από ορισμένους διοικούντες περί δημοκρατίας και πλειοψηφίας τίθεται το ερώτημα : Όσοι διατελούν σε έμμισθες θέσεις επί σειρά ετών - αντιδήμαρχοι , πρόεδροι , κ.α., έχουν λάβει ΕΝΤΟΛΗ από περισσότερους των 4.600 χιλιάδων δημοτών Γλυφάδας ; Αναμένουμε μια σαφή απάντηση , διότι αν δεν μπορείτε να παρέχετε μια απάντηση είναι σαφές τι έχετε συστήσει από κοινού.

- Εννοούμε τον κομματικό μηχανισμό που τέλει σε ισχύ τοπικά και μοιράζει θέσεις και προνόμια σε επίπεδο Ο.Τ.Α σε ορισμένους/ες διότι έλαβαν δυο τρεις χιλιάδες ψήφους έκαστος / η ,  την ίδια στιγμή που έκαστος / η από δαύτους/ες υπονομεύει την εντολή 4.600 χιλιάδων δημοτών και παράλληλα την ζωή μας. Έρχονται αυτές οι ''μούμιες'' σε έτερο χρόνο , μελλοντικά , να επιδεικνύουν και στολισμένο βιογραφικό ότι διετέλεσαν πρόεδροι, αντιδήμαρχοι, διευθυντές, αιρετοί, κ.α. !!! ενώ ουσιαστικά έπρεπε να δεσπόζει το ΥΠΟΝΟΜΕΥΤΕΣ της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.

ΥΓ: Το « ράδιο αρβύλα » το οποίο διακινούν ορισμένοι για τα προσωπικά τους συμφέροντα σε τοπικό επίπεδο είναι αυταπόδεικτο ότι το πιστεύουν μόνο αδαείς και απερίσκεπτοι , σε καμία περίπτωση οι συνειδητοποιημένοι και ευφυείς. Αναφορικά για τον ρόλο ''αντιπολιτευόμενων'' σε τοπικό επίπεδο , τύπου Σκαμπαρδώνης, ο οποίος προέβη σε παραχάραξη του προεκλογικού προγράμματος το οποίο είχαν ψηφίσει 4.600 χιλ. δημότες Γλυφάδας εξαφανίζοντας το δημοτικό κανάλι , κρίνονται από την τοπική μας κοινωνία. 

- Είναι σαφές πως οι 4.600 χιλιάδες ψήφοι των δημοτικών εκλογών του 2014 της ''ανατροπής'' έγιναν το ένα τέταρτο των ψήφων στις δημοτικές εκλογές του 2019. Ασφαλώς ορισμένοι συμπολίτες και συμπολίτισσές μας δεν έχουν καταλάβει ακόμα όσα ισχύουν τοπικά.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γλυφάδα: Η «γαλάζια» προσφυγή και μια (δήθεν) μείωση δημοτικών τελών Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">