ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο καιρός με την Πάττυ Σπηλιωτοπούλου: Νέα κακοκαιρία προ των πυλών


Άστατος θα είναι ο καιρός την Καθαρά Δευτέρα με το σκηνικό της επόμενης εβδομάδας να είναι χειμερινό, σύμφωνα με την μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Πάττυ Σπηλιωτοπούλου.

Αν και σήμερα ο καιρός θα είναι ήπιος με λίγες βροχές, από το βράδυ έρχεται νέα κακοκαιρία και το Σάββατο ο καιρός θα είναι «τύπου Π» με βροχές και καταιγίδες δηλαδή κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και το Α. Αιγαίο, ενώ την Κυριακή θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα. Επιπλέον, θα πέσουν και πυκνά χιόνια αρχικά στα βορειοδυτικά και σταδιακά στα υπόλοιπα βόρεια και κεντρικά ορεινά.

Την Καθαρά Δευτέρα η κακοκαιρία θα αρχίσει να εκτονώνεται προς το Α. Αιγαίο, αλλά ο καιρός θα παραμείνει άστατος και γενικά, θα επικρατήσουν ψυχρές αέριες μάζες και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες την ερχόμενη εβδομάδα αφού περιμένουμε κι άλλη ψυχρή εισβολή από την Ουκρανία και άκρως χειμωνιάτικο καιρό, με τα χιόνια να φτάνουν πιθανώς και μέχρι την Αττική

ΣΗΜΕΡΑ

Συννεφιές κατά διαστήματα με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και τα ανατολικά νησιά όπου πιθανώς να έχουμε και καταιγίδες, από τη νύχτα περισσότερες βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, ενώ θα πέσουν και χιόνια στα βόρεια ορεινά. Μεταβλητοί άνεμοι 3-4 και στα νότια νοτιοδυτικοί έως 5 μποφόρ και μικρή άνοδο θερμοκρασίας, έως 10-11 βαθμούς στα βόρεια και 14-16 στα υπόλοιπα.

ΑΤΤΙΚΗ

Λίγες συννεφιές κατά διαστήματα, ασθενείς άνεμοι και θερμοκρασία έως 15 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Αυξημένη συννεφιά με ασθενείς βροχές από το μεσημέρι που τη νύχτα θα ενταθούν. Ασθενείς άνεμοι κι από το βράδυ βοριάδες 3 έως 4 μποφόρ και θερμοκρασία έως 11 βαθμούς.

ΑΥΡΙΟ

Σ’ όλη τη χώρα εκτός από την Κρήτη συννεφιά με τοπικές βροχές και σε Ιόνιο, Ήπειρο, Δ. Στερεά, πριν το μεσημέρι σε Μακεδονία, Α. Αιγαίο και από το απόγευμα πιο κέντρο νότια σε Θεσσαλία, Σποράδες και Α. Στερεά θα έχουμε καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές.

Χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, αλλά και αφρικανική σκόνη στα νότια (Κρήτη, Πελοπόννησο). Νοτιάδες στα νοτιοδυτικά έως 6 μποφόρ, βοριάδες 4-6 στα υπόλοιπα, στο Β. Αιγαίο και 7 μποφόρ από το απόγευμα και πτώση θερμοκρασίας στα κεντρικά και βόρεια όπου δε θα ξεπεράσει τους 6-9 βαθμούς, με τοπικό παγετό τη νύχτα, αντίθετα όμως στα νότια θα σημειώσει μικρή άνοδο φτάνοντας και τους 16-18 βαθμούς.

Πάττυ (Παναγιώτα) Δ. Σπηλιωτοπούλου
B.Sc. Φυσικός
M.Sc. Μετεωρολόγος – Περιβαλλοντολόγος
M.Sc. Ειδικός στις Στρατηγικές Διαχείρισης Κρίσεων & Καταστροφών
M.A. Δημοσιογράφος
Εθνικό & Καποδιστριακό Παν/μιο Αθηνών

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ – ertnews.gr https://ift.tt/hvXWw3C
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο καιρός με την Πάττυ Σπηλιωτοπούλου: Νέα κακοκαιρία προ των πυλών Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">