ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Αραιές νεφώσεις, νοτιάδες και λίγο σκόνη


Και η σημερινή ημέρα θα κυλήσει με αραιές νεφώσεις οι οποίες κατά διαστήματα θα είναι πιο πυκνές σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Θα υπάρχουν όμως μεγαλύτερα διαστήματα όπου ο καιρός θα είναι πιο ανοιχτός. Θα υπάρχει, αν και σε μικρότερο βαθμό σε σχέση με τη Δευτέρα, σκόνη στον ουρανό. Ίσως τοπικά πέσουν λίγες λασποβροχές ή απλώς λασποψιχάλες.

Όμως η μεταφορά σκόνης θα συνεχιστεί ως την Παρασκευή. Μάλιστα το διήμερο Πέμπτης Παρασκευής θα κορυφωθεί. Στα δυτικά και βόρεια θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή και λίγες καταιγίδες στα βορειοδυτικά. Οι νοτιάδες την Πέμπτη και μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής στο Αιγαίο θα φτάσουν και τα 8 μποφόρ, ανεβάζοντας τοπικά λίγο πάνω από τους 20 βαθμούς τη θερμοκρασία. Μόνο στην βόρεια Κρήτη η θερμοκρασία θα πλησιάσει και τους 25 βαθμούς.

Από την Παρασκευή και από τα δυτικά η ατμόσφαιρα θα καθαρίσει θα επικρατήσει δυτικό ρεύμα. Στις κορυφές των βουνών στην Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία ίσως το Σάββατο χιονίσει για λίγο.

Σήμερα στην Αττική προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες. Πιθανότητα τοπικών όμβρων στα γύρω ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος Μ.Sc. FRMetS

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/S8fsAtb
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Αραιές νεφώσεις, νοτιάδες και λίγο σκόνη Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">