ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Ψυχρή εισβολή από αύριο με κρύο διαρκείας


Σημαντική ψυχρή εισβολή αναμένεται από αύριο στη χώρα, και το κρύο θα παραμείνει αρκετές ημέρες, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Οι θερμοκρασίες θα είναι τέτοιες που θα ευνοούν χιονοπτώσεις, περισσότερες θα είναι στα κεντρικά τμήματα της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας. Ενώ το Σαββατοκύριακου είναι πιθανόν η θερμοκρασία να πέσει και άλλο, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα τα χιόνια να κατέβουν και νοτιότερα αλλά και σε χαμηλότερα υψόμετρα.

Το σίγουρο είναι ότι οι θερμοκρασίες θα είναι αρκετά χαμηλότερες από τα κανονικά επίπεδα.

Στις ηπειρωτικές περιοχές από την Πέμπτη το θερμόμετρο δεν θα ξεπερνά ούτε τους 10 βαθμούς. Ενώ και οι ελάχιστες θερμοκρασίες στα κεντρικά και τα βόρεια θα είναι αρνητικές, μάλιστα σε κάποιες περιοχές στα βορειοδυτικά αρκετά κάτω από το μηδέν, προκαλώντας προβλήματα στις γεωργικές καλλιέργειες.

Σήμερα στη Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και κυρίως από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές κυρίως στα βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια. Οι μέγιστες τιμές της δεν θα ξεπεράσουν στα βόρεια ηπειρωτικά τους 8 με9 βαθμούς, στη νότια νησιωτική χώρα τους 15 με 16 και στην υπόλοιπη χώρα τους 13 με 15 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι αρχικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι στους 14 με 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Από νωρίς το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα γύρω ορεινά και ημιορεινά. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία έως 7 με 9 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος (ΜSc.) FRMetS

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ – ertnews.gr https://ift.tt/nfCZ6bo
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Ψυχρή εισβολή από αύριο με κρύο διαρκείας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">