ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν – Λουκασένκο για την Ουκρανία


Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν είχε νωρίς το πρωί τηλεφωνική επικοινωνία με τον Λευκορώσο ομόλογό του Αλεξάντερ Λουκασένκο για να συζητήσουν για τις εξελίξεις μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Οι δύο πρωθυπουργοί συζήτησαν για τις χθεσινές προσπάθειες κατάπαυσης του πυρός μεταξύ της Ρωσίας και την Ουκρανία, σύμφωνα με το γραφείο του Ερντογάν. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Ερντογάν είπε στον Λουκασένκο ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τις προσπάθειες για να σταματήσει ο πόλεμος και να αποκατασταθεί η ειρήνη.

Ο ηγέτης της Τουρκίας δήλωσε τη Δευτέρα ότι η χώρα του δεν μπορεί εγκαταλείψει τους δεσμούς της με τη Ρωσία και την Ουκρανία, προσθέτοντας ότι η Άγκυρα θα περιορίσει τη διέλευση πλοίων από τα στενά του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων, ζητώντας από άλλες χώρες να μη στέλνουν πολεμικά πλοία. Η Συνθήκη του Μοντρέ επιτρέπει στην Τουρκία να επιβάλει περιορισμούς εν καιρώ πολέμου, από τους οποίους εξαιρούνται τα πλοία που επιστρέφουν στους ναυστάθμους τους.

Η Τουρκία είχε προηγουμένως προσφερθεί να μεσολαβήσει στην κρίση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας. Η Τουρκία μοιράζεται θαλάσσια σύνορα και με τις δύο χώρες και έχει καλές σχέσεις μαζί τους.

Πηγή: reuters

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ – ertnews.gr https://ift.tt/FEQvNoM
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν – Λουκασένκο για την Ουκρανία Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">